'Nama trener uopće ne treba, pa tako ni Niko Kovač'

'Ako gledamo kvalifikacijski ciklus, onda nemamo pravo reći da smo uopće u prednosti.

14.11.2013.
13:02
VOYO logo

Dan prije prve utakmice dokvalifikacija za SP u Brazilu protiv Islanda, u taboru Vatrenih vlada sjajna atmosfera. No, nekadašnji vratar reprezentacije Tomo Butina u razgovoru za Sportski.net poziva na oprez.

"Bit ću iskren, pa ću iz iskustva priznati da ćete od igrača i cijelog stručnog stožera uvijek slušati da je atmosfera dobra. Oni su prije svega prijatelji i naravno da je atmosfera u hotelu i na terenu odlična, to je nešto što se nikad neće promijeniti. Tako je uvijek prije utakmice, a konačna izvedba na terenu odlučuje kakva će biti ona konačna atmosfera, koja je u posljednje vrijeme poljuljana. Sada opet imamo istu stvar, trenutno vlada idila, a tek nakon utakmice ćemo saznati kakvo će ozračje zapravo biti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najavama utakmice se dosta pričalo o kvaliteti i mogućnosti koju posjeduje Niko Kovač. Islandski izbornik Lars Lagerbäck je istaknuo da novi hrvatski izbornik ne može u par dana promijeniti situaciju u našoj momčadi.

"Ovo su utakmice u kojima bi prije svega dečki trebali odigrati na karakter, na izuzetno visokom voljnom momentu. Naravno da je trener potreban i da je uvijek bitan, posebno kad je lav kao Niko Kovač, ali ovo su 'one' utakmice, ako me razumijete. Želim reći da nama trener uopće ne treba, pa tako ni Kovač. Očekujem da će naši igrači koji igraju na vrhunskom nivou u svojim klubovima to pokazati i u petak, te samim time maknuti teret s leđa izbornika jer je tek nekoliko dana s njima. Oni su tu da pokažu ono što pokazuju svaki tjedan u svojim klubovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana dosta se priča o vremenskim uvjetima.

"Sigurno da je ljepše igrati u idealnim uvjetima, no isti uvjeti koji čekaju nas, čekaju i domaćine. Islanđani igraju diljem Europe i nisu navikli svaki tjedan igrati po snijegu i vjetru. Sve je to nebitno ili manje bitno, naši igrači moraju pokazati ono što mogu. I tu počinje i završava svaka priča."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ipak favorit.

"Ako gledamo kvalifikacijski ciklus koji je iza nas, onda nemamo pravo reći da smo uopće u prednosti. Međutim, kvaliteta naših igrača, tradicija koju naša reprezentacija ima već godinama i iskustvo igranja u baražu stvari su koje trebamo apostrofirati. To je naša prednost i to trebamo iskoristiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, Butina je istaknuo da je uvjeren da će Vatreni izboriti nastup u Brazilu.

"Trebamo imati na umu da se prolazi u 180 minuta, a ne u 90. Ovo na Islandu je samo prvo poluvrijeme i ne mogu prognozirati rezultat, ali nakon zagrebačke utakmice, mogu reći da zaista vjerujem u konačni prolaz. Iskreno, vjerujem da idemo u Brazil!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo