TKO JE TO OČEKIVAO: / Veliki (propali) hrvatski talent će igrati za drugu reprezentaciju

Matej Delač (22) bi mogao zaigrati za reprezentaciju BiH. Vratar koji je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske navodno će dobiti poziv reprezentacije naših suseda.

16.4.2015.
22:05
VOYO logo

Rođen je u Gornjem Vakufu, a trenutno je na posudbi u FK Sarajevo. Naravno, član je Chelseaja, a londonski ga klub uredno šalje na posudbe još od 2010. godine. Iako je pred njim još minimalno 10-ak godina između vratnica, promijenio je više klubova nego mnogi igrači u cijeloj karijeri.

Nakon što je iz Intera otišao u Chelsea, Englezi su ga sezonu 2010/2011 posudili Vitesseu, ali u Nizozemskoj je bio pričuva cijelu sezonu. Naredne sezone je branio samo jednom, gledao je utakmice s klupe u Češkim Budejovicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polusezonu 2012/2013 je bio pričuva u portugalskoj Vitoriji iz Guimaraesa, tako da se vratio kući u Zaprešić i konačno stao među vratnice u toj polusezoni, da bi u jesen te 2013. završio u Vojvodini. U Novom Sadu je branio par mjeseci, a kada je izgubio mjesto startera našao je novu posudbu - Sarajevo. Tamo je manje-više branio, a ovu sezonu je krenuo u francuskom drugoligašu Arlesu. Krajem godine je i tamo izgubio poziciju prvog vratara i opet se vratio u glavni grad BiH.

Profesionalni nogomet nije lagan, za uspjeh se treba poklopiti i mnogo stvari, ali definitivno možemo reći kako smo od Delača očekivali mnogo, mnogo više od sakupljanja posudba po prvoligašima u BiH i Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je sakupio pet uzastopnih utakmica za klub s Koševa, a u BiH medijima su krenule priče kako bi mogao zaigrati i za njihovu seniorsku reprezentaciju. Tamo je starter Asmir Begović iz Stokea, ali osim njega, naši susjedi su tanki. Rajko Dujković iz Zrinjskog, Šehić koji igra u Azerbejdžanu ili Fejzić iz druge njemačke lige baš i nisu vrhunska konkurencija. Zato i ne čudi zanimanje BiH reprezentacije, kao i izjava Delača.

"Rođen sam u Bosni i Hercegovini i bila bi velika čast ako bih dobio poziv. Ako stigne poziv, normalno da ću se odazvati", kazao je Delač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč velikom talentu, ukoliko se to i dogodi sumnjamo da će Niko Kovač i društvo pustiti koju suzu. Njegove najbolje godine tek slijede, ali već je previše sezona gledao s klupe. Ugovor s Chelseajem mu ističe ovog ljeta, sljedeći mjeseci mogli bi biti iznimno bitni u karijeri vratara kojeg su Englezi platili tri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo