TIN JEDVAJ PROGOVORIO O NOVOM KLUBU, ALI I REPREZENTACIJI: / 'Za Hrvatsku ću igrati što god bude potrebno'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tri dana poslije okršaja u Trnavi, izabranici Zlatka Dalića će pokušati osvojiti sva tri boda u Bakcell Areni u Bakuu

3.9.2019.
21:09
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativci pohvalili su u utorak atmosferu koja vlada u momčadi na pripremama za gostujuće kvalifikacijske dvoboje sa Slovačkom u Trnavi i Azerbajdžanom u Bakuu, u kojima je prvi vratar Vatrenih Dominik Livaković najavio lov na šest bodova, a novi stoper Augsburga Tin Jedvaj poželio da se nakon njih Hrvatska nađe na prvom u skupini.

"Pripreme teku izvrsno, atmosfera je među reprezentativcima odlična, a ove su dvije utakmice jako važne - kao što su bile i sve prošle u kvalifikacijama. Idemo na svih šest bodova kako bismo se približili plasmanu na Europsko prvenstvo", izjavio je Dominik Livaković uoči večernjeg treninga na stadionu Hitrec - Kacian u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE ZA MARIJA MANDŽUKIĆA: /

Sarri ga definitivno otpisao za Ligu prvaka

Image
CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE ZA MARIJA MANDŽUKIĆA: /

Sarri ga definitivno otpisao za Ligu prvaka

Promjena za Jedvaja

"Atmosfera je odlična, kao i uvijek, nikakvi je izostanci ne mogu narušiti. Jedva čekamo utakmicu, dajemo sve od sebe kako bismo se što bolje pripremili. Kroz ove dvije utakmice možemo doći na prvo mjesto na tablici te mirnije čekati završetak kvalifikacija", rekao je Tin Jedvaj jedan od hrvatskih reprezentativaca koji je u ljetnom prijelaznom roku promijenio sredinu otišavši iz Bayer Leverkusena na posudbu u Augsburg.

"Lijepa je to promjena za mene, sviđaju mi se klub, grad i suigrači. Odlučio sam se na promjenu jer smatram da više nema smisla da budem pričuva na pet pozicija. Želio sam igrati samo stopera i pokazati se u najboljem izdanju na svojoj prirodnoj poziciji. Zasad je sve u redu, rano je još za prave rezultate. Najvažnije mi je igrati te biti u dobroj formi, a za reprezentaciju ću, naravno, igrati što god je potrebno", naglasio je 23-godišnji branič koji je, osim stoperske, pokrivao i poziciju na desnom boku na kojem je odigrao i zadnje dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO 2020. protiv Mađarske i Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak (20.45 sati) će Hrvatska gostovati u Trnavi, a Jedvaj ima vrlo visoko mišljenje o domaćoj reprezentaciji. Ipak, smatra da će kvaliteta svjetskih doprvaka doći do izražaja.

"Cijela je Slovačka dobro posložena, igra nogomet bez mnogo dugih lopti, različito od Azerbajdžana i Mađarske, ali najviše će se pitati nas. Sve ovisi kako ćemo se mi postaviti i hoćemo li kontrolirati zbivanja. Prema do sada prikazanom u skupini, Slovačka igra super, ali o porazu niti ne razmišljamo. Idemo na obje pobjede, da svojom igrom pokažemo da zaslužujemo biti na velikom turniru", zaključio je Jedvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković kao kod kuće u Trnavi

Dominika Livakovića za stadion Spartaka iz Trnave vežu lijepe uspomene iz prošle klupske sezone.

"U Trnavi smo s Dinamom napravili važan korak prema europskom proljeću i nadam se da će nam ova utakmica također ostati u lijepoj uspomeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije je kao prvi vratar započeo Lovre Kalinić koji je branio protiv Azerbajdžana na Maksimiru i protiv Mađarske u Budimpešti. No, već protiv Walesa u Osijeku prvi vratar Dinama postao je i prvi izbor Zlatka Dalića. Livaković vjeruje da zdrava konkurencija proizvodi najbolje rezultate.

"Volio bih da svi naši vratari brane, da igraju u svojim klubovima, a ja ću uvijek dati sve od sebe, bez obzira kako izbornik odluči", poručio je Zadranin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prva tri kvalifikacijska nastupa sakupila šest bodova i nalazi se na trećem mjestu u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. Vodeća Mađarska ima devet bodova iz četiri nastupa, a Slovačka je kao i hrvatska reprezentacija osvojila šest bodova u tri utakmice uz bolju gol-razliku od Vatrenih.

Tri dana poslije okršaja u Trnavi, izabranici Zlatka Dalića će pokušati osvojiti sva tri boda u Bakcell Areni u Bakuu (18 sati) protiv reprezentacije Azerbajdžana pod vodstvom Nikole Jurčevića, koju je Hrvatska jedva, s 2-1 pobijedila u Maksimiru, golovima Barišića i Kramarića uhvativši zaostatak od 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo