VIDEO: / Legendarni Henry otkrio tajne Barcelone

Thierry Henry je gostovao u studiju Sky Sportsa i dao fantastičan intervju. Pričao je Francuz o danima u Monacu i Arsenalu, dodavanjima Dennisa Bergkampa i trenerskoj veličini Arsenea Wengera.

24.12.2013.
8:28
VOYO logo

Istinsku je fascinaciju, međutim, pokazao govoreći o Barceloni i Josepu Guardioli.

"Barcelona je uvijek igrala atraktivno, ali ljudi bi uvijek govorili da će vam, na Nou Campu, uvijek dozvoliti priliku ili dvije za zabiti gol. Kad je došao Guardiola, momčad je nastavila igrati jednako atraktivno i napadački učinkovito, ali i postala jedna od obrambeno najučinkovitijih na svijetu. S presingom kakav je Pep nametnuo i kakav smo igrali, protivnik praktički nije vidio loptu. Često nismo dali suparnicima da iznesu loptu na našu polovicu, da pronađu slobodnog igrača. To je ono što je donio Guardiola i zato je on uistinu genijalan, genijalan menadžer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je 36-godišnji napadač New York Red Bullsa također detalj s Barceloninog treninga da bi dočarao grandioznost katalonskog kluba čije je boje nosio od 2007. do 2010. godine.

"Vi ne možete pojmiti koliko se Xavi naljuti kad na treningu odigra netočno dodavanje. Doslovno poludi. U tom je detalju sadržana sva veličina tog kluba i ne možete je biti svjesni dok to ne vidite iznutra. To je nešto uistinu zastrašujuće. Ali to je Barcelonina škola, škola čuvanja lopte. Zato Xavi tako teško gubi lopte."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/xOdzhK7Pids

Kad je u pitanju Arsenal, Henry je ponovio priču da je plakao onog dana ljeta 2007. godine kad je odlazio iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je o tome govoriti. Moj glas se nekako deformira, postaje čudan... Jednostavno, nije mi ugodno. Istina je, plakao sam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo