TEŠKE RIJEČI: / Legendarni napadač optužio Modrićev klub za rasizam

Image

Sjajnu je karijeru izgradio Samuel Eto'o, četverostruki najbolji afrički nogometaš i bivši napadač Barcelone, Intera, Chelsea i niza drugih klubova.

12.3.2016.
11:37
VOYO logo

Eto'o je profesionalnu karijeru započeo u madridskom Realu u kojem zapravo nikada nije dočekao pravu priliku. Bio je seljen po posudbama sve dok 2000. sreću nije pronašao u Mallorci odakle se četiri godine potom otisnuo u Barcelonu u dresu koje je stekao svjetsku slavu. Put do nje popločen mu je bio mučnim godinama i, priznaje, rasizmom koji je bio i razlog zbog kojega je i otišao iz Real Madrida.

Želio je biti slavan

"Imao sam 16 godina i bio član druge momčadi. Nitko me nije poštivao, a moji me suigrači nisu niti pozdravljali. Odnosili su se prema meni na način da sam se osjećao kao posljednji koji je ondje stigao unatoč mnogim golovima koje sam postigao. U mene su vjerovali samo Fabio Capello i Italo Galbiati i njima ću zauvijek biti zahvalan na pruženoj prilici da treniram s prvom momčadi. Za njih bih krv dao, a bio sam gladan slave, novca i golova. Želio sam postati netko", kaže danas 35-godišnji napadač turskog Antalyaspora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je potom i Eto'o ono što smatra razlogom napuštanja Santiago Bernabeua, a koji se neće svidjeti mnogima. Ako je točan, ne bi niti trebao jer je vrlo ružan i vrijedan svake osude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam želio napustiti Madrid, no u takvom sam okruženju morao to napraviti. Nikada neće shvatiti koji je bio pravi razlog jer bio sam ondje uspješan. Jedino je možda pravo objašnjenje da u tom klubu tamnopute ljude nisu voljeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo