Nije im lako

TEMA O KOJOJ SE ŠUTI: ‘U Premier ligi igraju najmanje sedmorica homoseksualaca’

Nećakinja Justina Fashanua, prvog engleskog nogometaša koji je priznao da je homoseksualac, izjavila je da u Premier ligi u ovom trenutku igraju najmanje sedmorica igrača istospolne orijentacije.

Justin Fashanu je tijekom osamdesetih i devedesetih igrao za čitav niz engleskih klubova, ali je najpoznatiji postao po priznanju da je homoseksualac. Nakon što ga je jedan 17-godišnjak optužio za seksualno zlostavljanje, Fashanu je 1998. počinio samoubojstvo. U oproštajnoj je poruci napisao da nije kriv i da je seksualni odnos bio obostrano dobrovoljan.

‘Nogomet je mračan’

Njegovu borbu za podizanje svijesti o LGBT zajednici nastavila je njegova nećakinja, televizijska voditeljica, Amal Fashanu koja je u razgovoru za BBC pozvala gay nogometaše da ‘izađu iz ormara’.

“Osobno poznajem sedmoricu homoseksualaca koji igraju u Premier ligi. Nikad neću otkriti njihova imena. Nije lako odlučiti što napraviti. Želiš im pomoći da ‘izađu iz ormara’, ali ne smiješ to napraviti jer je nogometni svijet iznimno mračan”, istaknula je Fashanu.

U ovom trenutku u engleskom nogometu nema nijednog igrača koji je priznao homoseksualnu orijentaciju.

Povratak na Net.hr