POTPUNI KAOS

TALIJANSKI IZBORNIK TRAŽI BOGATU OTPREMNINU: Doživio krah kakav se ne pamti 60 godina, ali odbija otići

U nogometnoj Italiji vlada potpuni kaos nakon što se reprezentacija prvi put nakon 1958. nije plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Azzurri su u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija ispali od Švedske koja je u petak u Solni bila bolja s 1-0, a u ponedjeljak u Milanu remijem obranila prednost (0-0). Javnost na Apeninskom poluotoku je bijesna, traži se ostavka izbornika Gian Piera Venture, a on očito ni sam ne zna što bi.

ITALIJA GORI NAKON NEZAPAMĆENOG DEBAKLA: Apenini se tresu kao nikad prije! ‘Ovo je apokalipsa, nacionalna sramota’

DRAMA NA KLUPI ITALIJE: Kapetan Rome urlao na pomoćnika! Procurila snimka koja najbolje dočarava raspad među Azzurrima

Traži 700.000 eura

Iako se pojavila snimka na kojoj je za jednu televiziju izjavio kako će podnijeti ostavku, nekoliko sati kasnije sam je to demantirao. Talijanska novinska agencija ANSA mu je postavila pitanje je li istina da će se povući, a on je u kratkoj poruci odgovorio: “Nikad to nisam rekao.”

Za mnoge je u Italiji Venturin dolazak na mjesto izbornika bio šok. Radi se o 69-godišnjem treneru bez ikakvih značajnih rezultata i uspjeha u karijeri. Vodio je čitav niz klubova, a najdulje Torino, od 2011. do 2016. godine. Osim toga, bio je i na klupi Venezije, Leccea, Cagliarija, Sampdorije, Udinesea, Napolija, Verone, Barija…

Talijanski mediji izvještavaju da Ventura taktizira jer od čelnika saveza želi izvući 700.000 eura otpremnine na koju ima pravo temeljem novog ugovora koji je potpisao u kolovozu.

Povratak na Net.hr