Danas pola svijeta laska Hrvatskoj: 'Rastavili su ih!'

Dan nakon pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Kamerunom (4:0), strani su mediji puni pohvala na račun Vatrenih.

19.6.2014.
11:29
VOYO logo

Posebno su meksički mediji s izrazitim zanimanjem popratili susret Hrvatske i Kameruna. Pa tako Record ističe Marija Mandžukića i njegov povratak u momčad kao dvije ključne stvari u ovoj povijesnoj pobjedi za naše Vatrene.

Record navodi kako je crveni karton Songu bio trenutak koji je nedvojbeno prelomio utakmicu i omogućio Hrvatima da preuzmu sve konce igre u ovom dvoboju. Meksikance, pak, jako zanima matematika. Tako su se i osvrnuli na ono što je Eduardo da Silva kazao za HRT nakon utakmice, a to je da će Meksikanci igrati na remi, koji bi ih sigurno odveo ka drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što kažu ostali mediji? Uglavnom, reakcije su izrazito laskave, svi hvale igru Kovačevih izabranika.

Tako Guardian piše kako su Hrvati s kliničkom lakoćom otpravili Kamerunce sa Svjetskog prvenstva, a posebno ističu doprinos Ivice Olića (za kojeg se tvrdi da je poput vina, što stariji - to bolji), Ivana Perišića te Marija Mandžukića. Također se dosta pažnje posvećuje 'bezumnom' startu Songa koji je znatno olakšao posao hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

BBC se tijekom prijenosa se doslovno "zaljubio" u Ivana Perišića, kojeg stručni komentatori ove britanske ove medijske kuće vide kao najboljeg pojedinca utakmice i budućeg člana Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail se više bavio međusobno sukobljenim Kameruncima nego rezultatom utakmice, ali također ističu Perišića kao ključnog pojedinca ogleda.

Njemački Bild s određenom dozom satisfakcije donosi naslov: "Bundesligaški Hrvati rastavili Kamerun".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Francuskoj L'Equipe ističe kako su "Hrvati pokopali Kamerunce". Kao i mnoge druge strane novine, Francuzi su impresionirani nastupom Ivana Perišića te ga smatraju ključnim hrvatskim igračem u predstojećem dvoboju s Meksikom.

Talijanska La Gazetta Dello Sport također je impresionirana Perišićem te se čak stigla i narugati "gluposti" Borrusije iz Dortmunda koja se olako odrekla igrača takve klase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski Globesport napominje kako dobra igra Hrvatske protiv Brazila nipošto nije bila slučajna, što je dokazano golijadom protiv nemoćnog Kameruna.

Čak je i španjolskim porazom okupirana Marca našla vremena za komplimente igri hrvatske reprezentacije za koju kaže da nije 'pokazala milosti' za Kamerun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski mediji također su sa zanimanjem popratili ovaj dvoboj. Tako B92 opisuje utakmicu riječima: "Hrvati su bez većih problema izašli na kraj sa Kameruncima, pa će u direktnom duelu sa Meksikancima odlučivati tko će dalje, a tko kući".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo