Stigao vrlo neugodan 'šamar' Hrvatima uoči utakmice

Uoči prijateljskog susreta Švicarske i Hrvatske Neue Zürcher Zeitung je objavio članak koji čelnicima reprezentacije i hrvatskog nogometa ne služi na čast.

5.3.2014.
12:26
VOYO logo

U članku pod naslovom 'Hrvati politiziraju nogomet' navode se 'iskakanja iz tračnica' Josipa Šimunića, Davora Šukera, Zdravka Mamića...

List tako piše da je Josip Šimunić prošle nedjelje predvodio Dinamo do pobjede protiv Lokomotive te podsjeća na njegov istup poslije utakmice s Islandom zbog kojeg je kažnjen s deset utakmica suspenzije za reprezentaciju uz zabranu pojavljivanja na stadionu na kojem igraju Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu se navodi kako je uzvik 'Za dom spremni' u Hrvatskoj zabranjen te kako je Šimunić za njega dobio podršku jednog dijela javnosti, ali i Hrvatskog nogometnog saveza. Čude se i izjavama izbornika Nike Kovača koji je rekao kako ga je kazna šokirala, ali napominju da ga je više zaprepastila FIFA-ina drastična kazna od samog poteza reprezentativca.

Autor teksta nije zaboravio spomenuti ni kako se Davor Šuker, "jednom veliki svjetski nogometaš", slikao u Madridu na grobu Ante Pavelića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje mjesto je, očekivano, u članku dobio i Zdravko Mamić, "neslavni predsjednik Dinama", za kojeg pišu kako je uoči utakmice Hrvatske i Srbije podigao tenzije verbalnim napadom na ministra Željka Jovanovića za kojeg je ustvrdio da je "hrvatomrzac" te nakon toga dobio oslobađajuću presudu na sudu s objašnjenjem suca da je izrazio svoj osobni stav, ali da nije pozivao na mržnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo