Španjolci se kod veznjaka West Hama raspituju o Biliću, a Hodgson ga hvali zbog transfera

Španjolsku Marcu zanimao je razlog njihovog uspjeha

Slaven Bilić
FOTO: AFP

Slaven Bilić i njegov West Ham postali su nogometni hit nakon velikih pobjeda protiv četiri od pet najboljih momčadi Premeir lige. Španjolsku Marcu zanimao je razlog njihovog uspjeha, a o tom su se raspitali kod West Hamovog veznjaka Pedra Obianga.

Smiren i ne viče

“U svlačionici vlada dobra atmosfera. Odlični rezultati povećali su očekivanja i sada nas uspoređuju s velikim klubovima, ali moramo nastaviti raditi”, rekao je Obiang, pa se osvrnuo na trenera.

“Bilić sve radi smireno, i jedva da viče. Malo po malo provodi svoju nogometnu filozofiju. Za sada se prilagodio mogućnostima momčadi, ali mislim da bi on želio da igramo malo atraktivnije. Bilić ima jaku osobnost i traži od nas da dominiramo. Rezultati toga su sada sve vidljiviji”, poručio je Obiang.

Hodgson na Uptonu

Dobra forma West Hama nije promaknula niti engleskom izborniku Royu Hodgsonu. On je ovog vikenda bio na Upton Parku gdje je svjedočio pobjedi protiv Chelseaja. Za West Ham su nastupila petorica Engleza. Golove su zabili Aaron Cresswell i Andy Carroll, dok su u obrani zaigrali James Tomkins i Carl Jenkinson, a u sredini je dominirao Mark Noble.

“West Ham je sjajno započeo sezonu. Igrači koje su doveli Slaven i vlasnici kluba su se zaista pokazali vrhunskim. Svi u klubu su zasigurno oduševljeni s načinom na koji momčad igra i atmosferom. Osjeća se jedinstvo na terenu”, kaže Hodgson i upozorava.

“Nadam se da će to potrajati, ali sezona je duga i treba puno raditi kako bi zadržali ovu poziciju do kraja sezone”, smatra engleski izbornik. U sljedećem kolu West Ham igra s Watfordom u gostima. Riječ je o trenutačno 13. momčadi prvenstva.