SVE SU KRIVO PROTUMAČILI? / Mandžukićev transfer u Katar nije propao. Evo zašto se morao hitno vratiti

Image
Foto: AFP

Mandžukić je ponovo viđen na europskom tlu i odmah su svi zaključili kako je transfer propao

24.12.2019.
11:40
AFP
VOYO logo

Možda su pojedini talijanski mediji ipak malo prenaglili kada su napisali da je transfer hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića, iz Juventusa u katarski Al Duhail, propao. Naime, nakon što je u nedjelju Mandžukić snimljen u Kataru kako obavlja liječničke preglede i nakon što je sportski direktor Juvenutsa Fabio Paratici rekao kako se još samo moraju srediti neki detalji, Mandžukić je ponovo viđen na europskom tlu i odmah su svi zaključili kako je transfer propao.

Image
Foto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia
Image
Foto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Mario Mandzukic of Juventus during the Serie A match at Allianz Stadium, Turin. Picture date: 19th May 2019. Picture credit should read: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images, Image: 434975817, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team / player / match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line:

Ipak ide u Katar

E pa možda transfer i nije propao. Naime, dobro upućeni torinski TuttoSport tvrdi kako je Mandžukić bio prisiljen vratiti se i to ne u Italiju, već u Hrvatsku kako bi sredio svu potrebnu papirologiju za transfer i vele kako će se vratiti prvim letom nazad u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, gotovo pola godine Mandžukić se mučio u Juventusu, nije igrao, nije niti trenirao sa suigračima, već su gotovo svi su zaboravili da postoji, osim eto navijača koji mu tu i tamo odaju počast nekom lijepom porukom ili transparentom. Sada je preko noći, nakon silnih priča o transferu u Manchester United, Borussiju Dortmund i još pokoji klub “lige pet”, Mandžukić odlučio potpisati baš za katarski klub.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Mario Mandzukic of Juventus celebrates after his goal during the Italian championship Serie A football match between Juventus and Atalanta on May 19, 2019 at Allianz Stadium in Turin, Italy - Photo Morgese - Rossini / DPPI, Image: 435213095, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: , AFP

Najplaćeniji domaći nogometaš

Mandžukić se na koncu ipak odlučio za katarski klub vjerojatno iz razloga što su mu ponudili astronimski visoku plaću. Do sada je zarađivao oko pet i pol milijuna eura, a u Kataru će dobivati čak osam milijuna eura na godinu. Time je Mandžukić postao najplaćenijim hrvatskim nogometašem svih vremena. Luka Modrić i Ivan Rakitić zarađuju oko sedam i pol milijuna eura godišnje, Marcelo Brozović dobiva šest i pol milijuna eura, Dejan Lovren oko šest milijuna, a Mandžukić ih je sada sve prešišao. Jedina je razlika što oni za kruh zarađuju u Europi igrajući vrhunski nogomet, a on u egzotičnom Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo