SVE ŠTO TREBATE ZNATI: / Suarez ruši Barcelonine rekorde, Torres poput Ibrahimovića

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE
Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Nogometaši Barcelone i Bayerna upisali su minimalne pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka igranima u utorak. Uzvrati su na rasporedu 13. travnja.

5.4.2016.
23:31
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Barcelona je kao domaćin svladala madridski Atletico okrenuvši 0:1 u 2:1 iskoristivši gotovo sat vremena dugo razdoblje s igračem više u polju. Isključenje je u 35. minuti zaradio Fernando Torres bacivši time sjenu na postignuti pogodak kojega je Luis Suarez prvo anulirao, da bi drugim pogotkom odveo svoju momčad do pobjede.

Na Allianz Areni u Münchenu ono najvažnije viđeno je već na samom otvaranju susreta. Strijelac jedinog pogotka u ogledu Bayerna i Benfice bio je Arturo Vidal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su neke zanimljivosti iz tih ogleda:

Bayern i Vidal

https://vid.me/Q9Bu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije postigao više pogodaka od Bayerna kada su u pitanju oni postignuti u uvodne dvije minute utakmica. Vidalov u utorak bio je šesti takav za minhenski klub.

Postao je Vidal i najbolji čileanski strijelac u utakmicama Lige prvaka svih vremena. Na kontu sada ima pogodak više od Sancheza koji ih je zabio devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon bundesligaških pobjeda protiv Kölna i Eintrachta, Bayern je ponovno slavio zabivši jednom. Treća pobjeda u nizu s minimalnim 1:0, niz je koji ne pamte od rujna 2005. godine.

Benfica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podatak će portugalskoj momčadi ponuditi ohrabrenje, iako je upitno koliko znači protiv sastava kojeg mnogi smatraju možda i najjačim europskim u ovom trenutku, no Benfica je u nokaut utakmicama europskih natjecanja prošla posljednja tri puta nakon što je poražena u uvodnim gostujućim dvobojima u njima.

Atletico Madrid i Fernando Torres

Poraz 1:2 može veseliti I Atletico i to zbog sljedećeg podatka. Naime, suočeni s takvim ishodom gostujuće utakmice, prve u dvobojima europskih natjecanja, madridska je momčad svaki puta izborila prolaz u daljnju fazu natjecanja. Dogodilo se to osam puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što ih ne može veseliti jest činjenica da u trinaest prilika nisu izbacili Barcelonu iz natjecanja u kojem su poraženi u prvom međusobnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone još nisu odigrali utakmicu sa manje preciznih dodavanja (241).

Fernando Torres ponovno je dokazao da voli utakmice protiv Barcelone zabivši im pogodak jedanaesti puta u 17. utakmici protiv njih. Niti jednom klubu nije zabio više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je i treći igrač koji je Barceloni zabijao noseći dres barem dva kluba. Isto je za rukom polazilo Ibrahimoviću i Ševčenku.

Barcelona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila im je ovo sedma uzastopna pobjeda protiv Atletica, ali i jedanaesta uzastopna domaća u utakmicama Lige prvaka. Samo su još jedno slavlje udaljeni od rekorda natjecanja kojeg drži Manchester United (2006.-2008.)

https://vid.me/3Fb0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Suarez

Postigao je nevjerojatnih 45 golova u isto toliko utakmica za Barcelonu u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno ih je u Ligi prvaka postigao 15 i izjednačio se time s Edinsonom Cavanijem s kojim dijeli prvo mjesto ljestvice kada su u pitanju južnoamerički nogometaši kojima je bilo potrebno najmanje utakmica za toliko golova. Obojica su do brojke stigla u 23. susretu. No, najbrži je Barcelonin nogometaš u povijesti natjecanja s dohvaćenom brojkom od 15 golova. Trebalo mu je samo 18 utakmica, osam manje u odnosu na dosadašnji Neymarov rekord.

Bila mu je ovo jedanaesta ovosezonska utakmica u kojoj je postigao najmanje dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je Realov Cristiano Ronaldo (13 pogodaka, četiri asistencije) sudjelovao kod više golova u Ligi prvaka ove sezone od njega. Suarezov učinak u ovome trenutku iznosi osam pogodaka i tri dodavanja za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo