SVE JE BILO ISPLANIRANO: / 'HNS je imao dojavu da će doći do prekida utakmice'

Image

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.

17.6.2016.
22:35
VOYO logo

"Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima," kazao je Marković novinarima u Saint-Etienneu.

Kazao je kako se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa. HNS će zbog cijele situacije u subotu u Deauvilleu imati hitnu novinarsku konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U očekivanju nove kazne

Do nereda je došlo u 86. minuti utakmice kada je dio naših navijača zasuo teren bakljama. Odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara. Ubrzo je na tribini došlo i do tučnjave među hrvatskim navijačima. Glavni sudac Englez Mark Clattenburg srećom nije prekinuo susret, već je zadržao momčadi na travnjaku, a potom utakmicu nastavio.

Image
Image

Hrvatski nogometni savez nakon nove 'akcije' huligana zasigurno očekuje još jedna drastična kazna, možda i izbacivanje s Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Uefe su potvrdili kako je pokrenut disciplinski postupak zbog bakljade i divljanja hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Češke. Podsjetimo, Uefa je pokrenula postupak protiv hrvatske reprezentacije i zbog događaja u Parizu. Postupak je pokrenut zbog korištenja pirotehnike te utrčavanja navijača na teren.

Očitovao se i HOO

Huliganski ispad najoštrije je osudio i Hrvatski olimpijski odbor (HOO):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gnjusan čin onih pojedinaca kojima nije stalo do sporta bacio je u drugi plan sjajnu igru naše nogometne reprezentacije i ponovo uskratio pravo navijačko i slavljeničko ozračje hrvatskim navijačima i istinskim ljubiteljima nogometa, ali i našim nogometašima koji s velikom strašću i ljubavlju brane boje Hrvatske. Izražavamo žaljenje što se, unatoč najavama, nije poduzelo ništa od strane odgovornih da se spriječi današnji huliganski čin, iako im je u potpunosti jasno koja se šteta time nanosi hrvatskom sportu", stoji u priopćenju HOO-a.

U 86. minuti utakmice Hrvatska - Češka (2-2) uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i međusobna tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta susret je nastavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo