Svadba koja je podijelila Split: Dinamo ili prsten?!

Svadba ili derbi? Jedno naizgled sasvim nebitno pitanje potaknulo je žučne rasprave uoči subotnjeg okršaja Dinama i Hajduka.

26.9.2012.
8:36
VOYO logo

Što biste vi radije slušali ove subote: Odvest ću te prid oltar u Dugopolju ili Oluju sa Sjevera u Maksimiru? Hajdukovac Franko Andrijašević tvrdi da baš i nije imao puno izbora jer je još prije godinu dana zakazao vjenčanje, a tek se u svibnju saznalo da se baš toga dana igra i vječni derbi između Dinama i Hajduka. Velika utakmica 10. kola igrat će se ove subote na Maksimiru (18.00 uz prijenos na Sportski.net), a Franko će u to vrijeme potpisivati možda i najvažniji ugovor u svom životu. Ne s Hajdukom.

Zvuči pomalo nevjerojatno, pa i simpatično, ali dio hajdukovaca mu je zbog toga ozbiljno zamjerio. Ovo nevažno i, na kraju krajeva, sasvim osobno pitanje podijelilo je grad, navijački puk, sportske komentatore, koji su se uhvatili 'važne' teme, pa čak i legende Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/D8pSof7j4M4 21-godišnji Hajdukov veznjak u najboljem svjetlu

Je li moguće argumentirano uspoređivati dan koji ti određuje cijeli život s nogometnim derbijem koji se igra četiri puta u sezoni? A s druge strane, bilo je u povijesti nekih jako neozbiljnih, neuspjelih brakova i sjajnih derbija koji su bili pun pogodak za dušu cijelog naroda. Stoga smo zaključak prepustili vama, uz mišljenje dvaju starih iskusnih hajdukovaca, koji se, naravno, ne slažu po ovom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši trener Hajduka Ivan Katalinić osuđuje mladog igrača, koji je izbivanje s derbija dodatno osigurao dobivanjem trećeg žutog kartona u posljednjim minutama utakmice protiv Slaven Belupa.

"Ja mislim da je to neprofesionalizam. To pokazuje kakva je naša liga, neprofesionalna u svakom pogledu. Igrači samo misle na sebe, a nimalo ne misle na klub. Pomislite da sada Messi prije El Classica kaže da se ženi", izjavio je Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto stariji i iskusniji Stanko Poklepović ipak malo drugačije gleda na stvari.

"Čin vjenčanja je iznimno važan u životu, jedanput se događa i ja ne dajem veliku važnost tome što Andrijaševića neće bit u derbiju. Hajduk će bit jednako jak i sposoban da se hrva s Dinamom usred Zagreba. Uostalom, što bi se dogodilo da je ozlijeđen? Da mu je puko mišić?", pita se Špaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što bi vama bilo važnije? Svadba ili derbi?', pitali smo 74-godišnjeg barbu koji sljedeće godine slavi 50. godišnjicu braka sa suprugom Katarinom.

"Govorim iz svog iskustva, uspjeh je imati obitelj i imati oko sebe i djecu i unučad, znate. Meni je obitelj prije nego išta drugo. Važno je i jedno i drugo, ali vjenčanje je jednom u životu, to su najveće promjene u životnom dobu i ako je on to terminirao puno prije, to je puno značajnije. Bilo bi dobro da je izbjegao tu situaciju, ali ako nije mogao, ne treba tome davati takvu pompu. Pa sve ove izjave, napadi da on to nije smio napraviti, da je morao igrat protiv Dinama, pa to su stvarno priče za malu dicu. Vjenčanje je jedan čin koji je iznimno važan, on se dogodio slučajno u ovo vrijeme, jer tko je znao prije godinu dana da će to bit protiv Dinama. Nikako ne treba sad osuđivati Andrijaševića nego mu treba čestitati na jednom novom početku života", zaključio je zlatniŠpaco za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što reć nego – nima Splita do Splita...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo