Nogometne legende su oduševljene: 'Izađe Modrić, uđe – Kovačić'

Utakmica protiv Hrvatske na San Siru (1:1) razotkrila je brojne slabosti u redovima talijanske nogometne reprezentacije. Svjesni su toga itekako renomirani talijanski stručnjaci, pa im se tako bod koji su osvojili Azzurri u ogledu protiv Vatrenih danas čini jako dobar.

“Kvalificiranje na Euro 2016. ostaje formalnost, ali ako tamo želimo igrati neku važniju ulogu, morat ćemo bitno podići razinu igre. Činjenica jest da je s druge strane stajao sjajan suparnik, čiji igrači igraju ključne uloge u najvećim klubovima Europe, i stoga se remi čini ogromnim. Ali nemojmo se zavaravati, ono je, za razliku od Hrvata, bio naš limit. I to brine”, prenose Sportske novosti izjavu Dine Zoffa, velikana talijanskog nogometa Dino Zoff, čovjek koji je tijekom igračke karijere za Italiju branio 112 puta, dok ju je vodio i sa izborničke klupe.

“Milan i Inter bore se za Kramarića, a on je Hrvatskoj na klupi, čeka priliku. Kovačić također na klupi, a tu su još i Lovren, Vrsaljko, dok iz mladosti naviru i Halilović te Jedvaj. Mi, nažalost, ni približno nemamo takvu dimenziju. I stoga se moramo okrenuti proizvodnji”, dodaje Zoff.

Nije Zoff usamljen u takvom razmišljanju. Marcelo Lippi, čovjek koji je 2006. godine odveo Talijane do naslova svjetskog prvaka, stavio je u prvi plan snagu hrvatske reprezentacije.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

“Složili smo se da je Hrvatska pravi test i nakon njega smo saznali da zaostajemo za našim susjedima. Conte je odlično pripremio igrače, a s povratkom sedmorice odsutnih, do Eura 2016. imamo priliku podići i druge razine Azzurra. Realno, Hrvatska je trenutačno bolja od nas”, rekao je Lippi.

Bivši igrač Juventusa i Fiorentine Angelo Di Livio također je sličnog razmišljanja.

“U ovome času jednostavno nemamo momčad koja se može kvalitetno nadmetati superiornijoj reprezentaciji poput Hrvatske. I u nedjelju se vidjelo koliko zapravo vapimo za Pirlom. Mi, bez obzira na njegove godine, za njega nemamo zamjenu. Hrvatskoj, pak, izađe Modrić, a uđe – Kovačić. Daleko smo mi trenutačno od takve širine kadra…”, rekao je Di Livio.

Povratak na Net.hr