'Halilović može igrati za Bosnu i Hercegovinu!'

Iako je Alen Halilović već nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, još uvijek je velika želja Bosne i Hercegovine. Naime, kako 17-godišnji Dinamov dragulj dosad nije nastupio u kvalifikacijskoj utakmici, još uvijek se može predomisliti.

To je dalo novi povod medijima u BiH da pitaju izbornika Safeta Sušića za mišljenje.

“On još nije igrao za Hrvatsku službenu, kvalifikacijsku utakmica, pa još uvijek može igrati za Bosnu i Hercegovinu, ako se predomisli. No, ako bi sada i htio, za Brazil ne konkurira. Procedura je duga, traje nekoliko mjeseci”, rekao je Sušić za FaceTV pa dodao:

“On je još mlad, ne igra u hrvatskoj reprezentaciji, a nije standardan ni u svome klubu”.

Podsjetimo, o Haliloviću u reprezentaciji je nedavno progovorio i Zdravko Mamić, i to na vrlo decidiran način. Gazda Dinama poručio je predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru kako i on i ostali u Savezu mogu odmah podnijeti ostavku, ako Halilović ne bude išao na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

“Ako Halilović ne ode na Svjetsko prvenstvo, cijelo hrvatsko nogometno rukovodstvo na čelu s predsjednikom Šukerom treba podnijeti ostavku! Halilović bi trebao biti nositelj igre sljedećih 15 godina hrvatske reprezentacije. Ako on nema mjesta među 23 igrača u nacionalnoj vrsti, te se moguće odluči igrati za BiH, onda bi to bio ogroman udarac za hrvatski nogomet”, zagrmio je Mamić.

Sada je na potezu izbornik Niko kovač.

Povratak na Net.hr