SUKOBILI SE HRVATSKI I MAĐARSKI NAVIJAČI U SPLITU: / Izbila masovna tučnjava, ima ozlijeđenih

Image
Foto: Dalmacija Danas

Ranije se ista skupina od nekakvih pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama

9.10.2019.
22:50
Dalmacija Danas
VOYO logo

U srijedu u večernjim satima u Splitu sukobili su se navijači Hrvatske i Mađarske. Prema izjavama svjedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe, dok su se mađarski navijači vraćali s Bačvica prema hotelu.

Podsjećamo, ranije se ista skupina od nekakvih pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama. U skupini su prošteli kroz centar grada i skandirali na Voćnom trgu pod pratnjom policije. Snimku sukoba objavio je portal Dalmacija Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZLOGLASNI MAĐARSKI NAVIJAČI OKUPIRALI SPLIT: /

'Fanatici' došli u velikom broju i slikali se na poznatoj lokaciji

Image
ZLOGLASNI MAĐARSKI NAVIJAČI OKUPIRALI SPLIT: /

'Fanatici' došli u velikom broju i slikali se na poznatoj lokaciji

"Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin", izjavila je za portal Dalmacija Danas kazala je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu se očekuje oko 1700 navijača Mađarske, koja u četvrtak u 20 i 45 igra protiv Hrvatske na Poljudu u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ranije napadnuti Mađari

Podsjetimo, splitska policija je dan uoči nogometne utakmice hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije, započela sa sigurnosnim kontrolama s obzirom da je utakmica proglašena kao visokorizična.

Policajci u uniformi i ‘civilu’ pojačano su nazočni na splitskim ulicama, a na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što im može pomoći u detektiranju i sprječavanju eventualnih incidenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva incidenta

Međutim, uz svu tu silu policije i vozila, neredi se ipak događaju. Kako nam je potvrđeno policije tijekom dana su se dogodila dva incidenta.

“Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u svezu s oštećenjem vozila. U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima. Nitko nije ozlijeđen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje”, poručili su iz splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apel policije

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić izjavila je ranije kako su njihovi policajci raspoređeni na svim ključnim punktovima u gradu, odnosno na mjestima gdje će se okupljati navijači.

“Navijače očekujemo, ali i očekujemo da oni neće svi biti navijači istih navijačkih skupina. Očekujemo ih ne samo u Splitu, već i na području cijele županije. Isto tako očekujemo i strane navijače. Molimo građane da ukoliko uoče bilo kakvo sumnjivo ili protupravno ponašanje da odmah nazovu 192. Smatramo da nam u ovom trenutku mogu pomoći i građani”, istaknula je Lolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija u svom redovnom radu osiguranja utakmice kontrolira i društvene mreže, na kojima su se posljednjih dana pojavile dvosmislene informacija koje ne ukazuju na direktnu ugrozu, ali moraju biti provjerene.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo