Šuker progovorio o Modrićevom transferu u Real!

Najtiražniji španjolski sportski list Marca donosi na svojoj web-stranici kratak razgovor s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom. Povod razgovora bio je Luka Modrić...

17.8.2012.
9:39
VOYO logo

Od početka ljeta nagađa se o transferu hrvatskog reprezentativca iz Tottenhama u Real, no transfer još nije službeno realiziran. Bivši napadač Kraljevskog kluba, a danas čelni čovjek HNS-a otkrio je novinaru Marce Ulisesu Sanchezu-Floru kako je optimističan da će do transfera doći, kao i da svakodnevno komunicira s Modrićem, ali da ne može otkriti ništa konkretno.

"Moramo čekati, to je nogomet. Stvari se događaju i normalno je puno govoriti, ali ne može se reći ništa konkretno. Doći će vrijeme za to", kaže Šuker, koji smatra da bi bilo sjajno da Modrić krene njegovim stopama u Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi to izvrsno. Kao predsjednik hrvatskog nogometa želim da završi igrajući za Real Madrid. Lukin transfer u Real učinio bi hrvatski nogomet još važnijim i imao bi još veći utjecaj. Real je vrlo jak, pobjednička momčad i ostat će tako. Želim sve najbolje Florentinu (Perez) i Mourinhu jer se mora priznati da imaju dobar projekt, kombinaciju mladosti i kvalitete. Postići će uspjeh.

Nije Šuker skrivao svoja nadanja da Real ove sezone osvoji jubilarni 10. naslov u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osvajanje Lige prvaka nije lako, ali dug je put do osvajanja desetog naslova. Ima puno dobrih rivala, ali Real Madrid je jedan od favorita".

O svojoj novoj ulozi kao čelnog čovjeka HNS-a... Najvažnija stvar je napraviti dobar projekt za plasman na Mundijal u Brazilu 2014. godine, sa selekcijom koja može težiti nečemu važnome. Neću govoriti da ćemo nešto osvojiti, ali imamo mlade ljude, kvalitetu i opciju za nastavak napretka. Radije ne bih ništa govorio o nama jer smo momčad koja može iznenaditi u skoroj budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nogometu u Hrvatskoj: Puno stvari treba napraviti. Naša politika je povratak povjerenja i eliminacija mogućih intriga, poštovanje sudaca i postavljanje uzora. Ovdje je bilo problema, kao i u drugim zemljama i ligama, s klađenjem i to je dovelo do nepovjerenja u naš nogomet. Želim popraviti tu sliku i zaštititi naš nogomet. Puno je posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar Marce nije propustio Šukera upitati i za komentar Eura na kojem je Španjolska zaustavila Hrvatsku na putu do četvrtfinala.

"Pali smo protiv prvaka, Španjolske, a imali smo priliku koja nam je mogla donijeti pobjedu, udarac glavom Rakitića. Igrali smo ravnopravno sa Španjolskom. Ovdje ima toliko talenta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju razgovora Šuker se s nostalgijom prisjetio svog perioda provedenog u Španjolskoj (1991.-1996. u Sevilli, 1996.-1999. u Realu).

"Često razmišljam o Sevilli, tamošnjim ljudima i želim im dobro. Također pratim Real Madrid i uzbuđen sam što vidim da pobjeđuje. Mislim da su u dobrim rukama. Ovdje sam naučio puno, stekao prijatelje, osjećam se voljeno i vratio bih se u Španjolsku. Kada ću imati slobodnog vremena doći ću na kupanje na Ibizu. Španjolska je poput mog drugog doma".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo