ŠUKER ODGOVORIO CIJELOJ HRVATSKOJ / 'Šokiran sam! Ovo nisam očekivao'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker tvrdi da je ostao u šoku kad je vidio kaznu UEFA-e koja već danima žulja hrvatsku sportsku javnost.

10.4.2015.
23:14
VOYO logo

Vatreni će važan kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo 2016. godine igrati u Splitu, ali pred praznim tribinama. Epilog je to višednevne trakavice u kojoj su sudjelovali navijači na utakmici protiv Norveške, organizacija FARE, UEFA, te vodstvo HNS-a i Hajduka.

Šuker je u razgovoru za RTL izjavio da nije znao za rigoroznu kaznu kad je dogovarao odigravanje utakmice na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nisam očekivao, šokiran sam. Smiješne su mi ove teze da smo nešto znali jer ako je netko znao, onda neka mi kažu koja će biti sljedeća kazna na nekom stadionu Dinama, Hajduka, Rijeke ili kad budu igrali na eurospkim natjecanjima. Po meni to nitko ne zna i ne znači ako si u Izvršnom odboru UEFE da moraš znati i da se možeš uplitati u arbitražnu i u disciplinsku", rekao je Šuker i Zorana Stevenovićadodao kako će .

"Tu je čovjek promašio metu i opalio šamar i svojoj instutuciji FARE. Uefa će dobiti taj izvještaj jer ću osobno to prijaviti na prvom izvršnom odboru u Pragu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstva HNS-a i Hajduka su u petak dogovorili odigravanje utakmice na Poljudu. Splitski klub će svoj stadion iznajmiti HNS-u, a Šuker tvrdi da aktualni događaji nisu dodatno narušili odnose s Brbićem i društvom.

"Po meni ne. Mi smo dali otvorenog srca i bez fige u džepu i Bugarsku, pa baš zbog toga da se igra. Želimo biti maksimalno transparentni. Dao sam prijedlog na Izvršnom odboru da u idućim kvalifikacijama za SP damo na prvom sastanku svih pet domaćina za sve naše utakmice. Ali ljudi moraju shvatiti da nije lako raditi kad ti stalno moraš pratiti neku proceduru koja uvijek kasni godinu dana. Ne možemo mi biti vizionari što će Zakon o sportu sutra reći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna UEFA-e je neoboriva, više se ništa bitno ne može promijeniti i Poljud će 12. lipnja sličiti na Maksimir.

"Neću ići u Nyon, imamo proceduru. Niti je Davor Šuker superman, niti Davor Šuker može biti junak iz animiranih filmova. Imamo svoju službu koja svaki dan radi. I da Hrvatska bude izbačena iz Europske federacije i Europskog prvenstva, mi ćemo i dalje marljivo raditi. Nogomet je taj koji jedino što traži je da država bude aktivnija i da nam pomogne oko infrastrukture. Nogomet će izgubiti i navijači će izgubiti ako ostane samo ovo na nama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo