Totalna blamaža! Mamiću zadan najteži udarac, ali dvije godine prekasno!

Upravni sud u Splitu poništio je Skupštinu HNS-a iz 2010. godine na kojoj je Vlatko Marković pobijedio Igora Štimca za jedan glas i ostao na čelu nogometnog saveza. Prekasno, jer je več ‘pojeo vuk magare’…

Podsjetimo, na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza održanoj 17. prosinca 2010. godine Vlatko Marković je pobijedio Igora Štimca za jedan glas u izboru za novog predsjednika. No, ostalo je sporno tko je trebao biti predstavnik dubrovačko-neretvanskog saveza.

Tada je Mato Previšić glasao kao predstavnik tog saveza i presudio u korist Markovića, a sadašnji izbornik naše reprezentacije je ostao za glas prekratak. ‘Njegov’ Tomislav Jurjević se žalio sudu i pravda je bila spora.

“Ja sam se prvo žalio gradskom uredu za državnu upravu, no tamo mi je žalba odbijena. pa sam se žalio na drugom stupnju tada Mlakarovom Ministarstvu uprave, no i ono je odugovlačilo očitovati se oko nezakonitih postupaka nogometnih djelatnika koji su mi nelegitimno onemogućili moje statutarno pravo glasa. E, onda sam iskoristio svoje zakonsko pravo i pokrenuo tužbu Upravnom sudu u Splitu koji je, eto, nakon dvije rasprave donio presudu koja mi donosi i osobnu i moralnu satisfakciju”, rekao je Jurjević za Jutarnji list i istaknuo:

“Činjenica je da se vrijeme ne može vratiti, ali drago mi je da se, i ovom odlukom Upravnoga suda, stvaraju pretpostavke da se više nikada ne omogući djelovanje u nogometu osobama koje su sudjelovale u tako skandaloznom izigravanju statuta, propisa i zakona.”

Tako je Zdravku Mamiću, koji je bio zapravo pravi vladar HNS-a iza Markovićeve sjene, zadan najteži udarac, samo par godina prekasno.

Povratak na Net.hr