Hajdukovi 'krvnici' izbačeni u drugu ligu!

Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a donijela je odluku kako će suci koji su oštetili Hajduk u utakmici na Kantridi biti preseljeni u Drugu ligu!

5.9.2012.
18:51
VOYO logo

Na sastanku Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a donesena je odluka kako će suci koji su oštetili Hajduk u utakmici na Kantridi biti preseljeni u Drugu ligu!

Iako u priopćenju nije navedeno o kome je točno riječ, iz priloženog je prilično jasno da su to Igor Križarić, Domagoj Ljubičić te Mario Strahonja, piše u Večernjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to veliki udarac sudačkoj trojci koju Splićani vide kao svoje 'krvnike'. Poglavito Mariju Strahonji, koji je prije samo godinu dana sudio i na Old Traffordu utakmicu Lige prvaka između Manchester Uniteda i Otelula iz Galatija. Nedavno je bio arbitar i kvalifikacijske utakmice između Kopenhagena i Lillea.

Kakav debakl u samo godinu dana, od nogometne elite do domaće druge lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a u potpunosti je svjesna činjenice da su učinjene sudačke greške na pojedinim nogometnim utakmicama kao i da je izostala dosljednost u primjeni PNI od strane nogometnih sudaca.

2. Temeljem utvrđenih propusta nogometnih sudaca na prvenstvenim utakmicama Prve HNL isti su nanijeli štetu sudačkoj organizaciji i pridonijeli osjećaj nepovjerenja u tako važnom segmentu nogometne igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Uočeni i naglašeni propusti nogometnih sudaca utvrđeni su na sljedećim prvenstvenim utakmicama:

Prva HNL, 5. kolo: Zagreb - Slaven Belupo, Lokomotiva - Hajduk, Osijek - Rijeka; 7. kolo: Rijeka - Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga HNL, 3. kolo: Lučko - Solin

4. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a sukladno UEFA-inoj Sudačkoj konvenciji i PRAVILNIKU o određivanju nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja a temeljem članka 12. naprijed navedenog Pravilnika izriče sankcije sa primjenom do daljnjega nogometnim sucima spornih utakmica glede slabije primjene PNI i nezadovoljavajuće forme. Isti će biti određivani na prvenstvene nogometne utakmice neposredno na niži stupanj natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a odlučiti će o njihovom povratku na suđenje prvenstvenih utakmica Prve HNL odnosno Druge HNL nakon spoznaje kada isti dostignu zadovoljavajuću formu.

6. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a zauzela je stav da će stručno analizirati svaki individualni propust nogometnih sudaca te o istima donositi odluke na sjednicama a ne putem medija. Ne prihvaćamo izražene tendencije i namjere o oštećenju bilo kojeg nogometnog kluba jer to su samo individualni propusti nogometnih sudaca tijekom utakmice. Greške su moguće i sastavni su dio nogometne igre u kojoj sudjeluju igrači, treneri i nogometni suci te je potrebno kroz tu prizmu sagledavati i nastojati da se iste svedu na najmanju mjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Sudačka komisija HNS-a odlučno i čvrsto stoji kod svog stava te je u stanju pravovremeno donijeti Odluke za dobrobit nogometa i suđenja i vratiti vjeru sudačke organizacije Hrvatskog nogometnog saveza

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo