Čudesna statistika zbog koje se bogati šeici tresu od straha

U nedjelju je na rasporedu možda i ključni dvoboj engleske Premierlige koji bi mogao odlučiti o naslovu prvaka. Na Anfieldu se sastaju vodeći Liverpool i trenutno trećeplasirani Manchester City.

11.4.2014.
7:39
VOYO logo

Uoči tog dvoboja dokopali smo se fantastičnih statističkih podataka vezanih za napad obiju momčadi. Točnije, vezanih za jednog napadača Liverpoola i svih napadača Cityja!

Naime, statistički gledano Urugvajac Luis Suarez kvalitetniji je od svih napadača Manchester Cityja zajedno! Urugvajac je dosad postigao 29 pogodaka u Premierligi, dok su Sergio Agüero, Alvaro Negredo, Edin Džeko i Stevan Jovetić zabili 37, svega osam više od Suareza. Kada bi Suarezu prikrpali njegovog partnera u napadu Daniela Sturridgea, tada bi njih dvojica imali na svom kontu 49 pogodaka, čak 12 više od Cityjevih napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vratimo se usporedbi Suareza s ostatkom napadačke postave Građana. Urugvajac je u dosadašnjem dijelu sezone podijelio 11 asistencija, dok je spomenuta četvorka gostiju upisala samo devet! Suarez je svojim suigračima stvorio 77 prilika za postizanje pogotka, dok su Agüero, Džeko, Negredo i Jovetić priredili jednu priliku manje.

Jedna od vrhunskih odlika pravog napadača su i njegove obrambene sposobnosti, a tu je omaleni Urugvajac profesor u usporedbi s napadačima Manchester Cityja. Suarez je dosad oteo 11 lopti svojim suparnicima, dok je Cityjeva četvorka zajedno to uradila u svega 10 navrata. Kada je uspješno uklizavanje u pitanju, Suarez je to uspješno odradio 26 puta, isto koliko i svi napadači Cityja zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba doduše napomenuti da je Agüero veći dio sezone bio ozlijeđen, baš kao i Stevan Jovetić, te da Edin Džeko nije nikada bio prvi izbor u napadu menadžera Manuela Pellegrinija. No unatoč i svim tim činjenicama, jasno je vidljivo koliko je Suarez bitan Liverpoolov adut u ovom krucijalnom dvoboju i koliku će opasnost predstavljati za gostujuća vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo