Dosta je bilo

STVARI SU IZMAKLE KONTROLI: Englezi uveli nova pravila kako bi obuzdali agresivne igrače

Vodstvo Premier lige i Engleskog nogometnog saveza (FA) objavilo je uvođenje seta novih pravila čiji je cilj stati na kraj igračima koji se ponašaju agresivno prema sucima.

U posljednje četiri sezone čelnici engleskog nogometa došli su do zaključka da je ponašanje igrača i trenera prema sucima doseglo neprihvatljivu razinu. U cilju popravljanja stanja uvedena su nova pravila, a jedna od glavnih promjena će biti izravan crveni karton za svakoga tko opsuje suca ilu mu pokaže vulgarnu gestu.

Kazn za okruživanje suca

Žuti karton će se odsad bez iznimke dijeliti igraču koji pokaže vidljivo nepoštovanje prema sucu, koji agresivno reagira na sučeve odluke, koji se unosi sucu u lice i koji trči prema sucu kako bi se žalio na njegovu odluku. Fizički kontakt sa sucem bez agresivne namjere (privlačenje pažnje) također će se kažnjavati žutim kartonom, dok će crveni dobiti onaj igrač čiji kontakt sa sucem bude agresivan.

Također, najmanje jedan igrač će biti sankcioniran žutim kartonom u situaciji kada ih dvojica ili više njih okruži suca. Osim toga, odsad će se rigorozno primjenjivati pravila ponašanja u tehničkom prostoru, a od sudaca će se zahtijevati da cijelo vrijeme drže profesionalnu distancu prema igračima i trenerima.

Povratak na Net.hr