STRPLJENJE I DISCIPLINA: / Autor najveće senzacije Eura otkrio recept za veliku pobjedu

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK
Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Mađarska nogometna reprezentacije priredila je možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva, pobijedivši u 1. kolu skupine F Austriju s 2-0.

14.6.2016.
22:02
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Austrija na papiru ima kvalitetniju momčad od Mađarske, kvalifikacije je odradila s devet pobjeda i jednim remijem i mnogi su je smatrali pritajenim favoritom. No, Alaba i društvo su se spotaknuli već na prvoj prepreci u Bordeauxu, a Mađari pogocima Szalaija i Stiebera stigli do prve pobjede na europskim prvenstvima još od 1964.

Image
REPORTER NET.HR-a IZ BORDEAUXA: /

Trideset godina tavorenja na europskom dnu i pet minuta koje su sve promijenile

Bolji u duelima

"Na početku utakmice smo imali sreće, ali potom je čitava momčad nadrasla samu sebe. Prvi gol bio je posljedica odlične kombinacije, a drugi smo zabili iz kontre. Bili smo strpljivi, fokusirani, disciplinirani, a to su sve naše jake strane. Prije utakmice smo znali da će momčad koja bude bolja u duelima izaći kao pobjednik", naglasio je nakon utakmice mađarski izbornik Bernd Storck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/cNyO

Austrijski izbornik Marcel Koller priznao je da su njegovi nogometaši bili vrlonervozni i da su puno griješili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo počeli, ali smo dopustili da nam utakmica izmakne iz ruku s nepotrebnim pogreškama u obrani. Bili smo nervozni, smušeni, prečesto smo nepotrebno gubili loptu, a to nas je koštalo snage. Primili smo pogotke iz dva protunapada, ali moramo priznati i kako su Mađari odigrali jako dobro. Mi nismo bili dobri, ovaj poraz na otvaranju nas je omeo, ali moramo podići glave, skupiti se i odgovoriti na pritisak koji smo si stvorili tako da pobijedio Portugal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo