OGLAS

'Potpora Šimuniću' okupila 75 tisuća fanova na Facebooku

'Potpora Josipu Šimuniću' ime je stranice na Facebooku koja iz minute u minutu raste i za samo 18 sati sramotan potez hrvatskog reprezentativca podržalo je više od 75.000 ljudi.

21.11.2013.
10:13
VOYO logo

Podsjetimo, Šimunić je nakon trijumfa nogometne reprezentacije nad Islandom uzeo mikrofon i na maksimirskom stadionu poveo sramotno skandiranje koje je mnoge šokiralo. "Za dom", vikao je Dinamov kapetan, a s tribina je odjekivalo: "Spremni!"

Njegovim nedopustivim povicima, koji se vežu uz najcrnje razdoblje hrvatske povijesti, ovih se dana nakon policijskog izvještaja bavi DORH, kao i FIFA, koja je najavila istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponijele su me emocije i zato sam skandirao s navijačima. Maksimir, Zagreb, Hrvatska – to je moj dom za koji sam se, u nogometnom kontekstu, uvijek bacao na glavu. Na svoj sam se način borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi. Moje skandiranje bilo je vođeno isključivo ljubavlju prema svom narodu i domovini", objasnio je nogometaš svoj potez. "Negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom."

Nakon mnogobrojnih kritika, dio navijača je pokrenuo i stranicu potpore Šimuniću na društvenoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želimo vam objasniti da iza ove stranice ne stoji Josip Šimunić, niti bilo tko od njemu bliskih ljudi. Stranica je napravljena u znak podrške Josipu Šimuniću zbog skandiranja 'U boj, u boj – za narod svoj' i 'Za dom', ali i zbog napada pojedinih medija, političara", stoji, između ostalog, u objašnjenju grupe na Fejsu.

Nadamo se samo da broj onih koji su je lajkali ne odražava podršku ustaštvu, nego samo nogometašu kojega je "ponio trenutak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo