STRAH U KATALONIJI: / Barçi prijeti nova teška kazna, a ni trenutnu još nije odradila!

Image
Foto: AFP

U novim bi se problemima mogli naći u aktualnom europskom prvaku Barceloni koja trenutno odrađuje kaznu zabrane dovođenja novih igrača.

9.9.2015.
16:51
AFP
VOYO logo

Barcelona je, podsjetimo, kažnjena u travnju prošle godine zbog ozbiljnog kršenja pravila prilikom dovođenja maloljetnih nogometaša u razdoblju od 2009. do 2013. Zbog toga u dva ovogodišnja prijelazna roka Katalonci nisu smjeli registrirati nove igrače, pa će tako Aleix Vidal i Arda Turan, koji su došli na Camp Nou ovo ljeto, smjeti igrati tek od siječnja.

Nova istraga FIFA-e

No, europski prvaci očito nisu naučili lekciju, pa bi nakon isteka aktualne kazne mogla usliejditi i nova. Prema pisanju španjolskog AS-a, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je ovih dana novu istragu protiv Barcelone, ponovno iz istih razloga, mogućih nepravilnosti u dovođenju maloljetnih igrača. Zbog toga su ranije ovaj tjedan s Camp Noua obavijestili javnost da su raskinuli ugovore s petoricom polaznika svoje slavne akademije La Masije, a sve kako bi eventualno spriječili novu kaznu iz FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravila krovne svjetske nogometne organizacije zabranjuju transfere maloljetnika izvan Europske unije ako se s njima u novu zemlju ne presele i roditelji. Barcelona je posljednjih godina dovela gomilu mladića, mahom iz Afrike, ali i iz Azije i Amerike, a s tih su kontinenata i sva petorica otpuštenih ovaj tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo