'UVUKAO SE STRAH'

STRAH OD TERORIZMA: Modrić i društvo prokomentirali mjere sigurnosti na Euru

Iako organizatori čine sve što je u njihovoj moći da maksimalno osiguraju sigurnost sudionika i posjetitelja utakmica Europskog nogometnog prvenstva mnogi se i dalje pitaju hoće li turnir koji u petak otvara svoja vrata biti meta terorističkih napada.

Na takvo što već su odavno upozorile svjetske sile, a i sam je predsjednik države domaćina Francois Hollande priznao da je prijetnja terorizma realna izrazivši pritom uvjerenje da će sve proći u najboljem redu. Kako bi se publiku pokušalo i dodatno zaštititi Francusko ministarstvo unutarnjih poslova u srijedu je objavilo da je dostupna nova aplikacija za pametne telefone koja u roku od 15 minuta upozorava na teroristički napad. Nazvana “SAIP” što je skraćenica od “Système d’alerte et d’information des populations” u prijevodu “Sustav upozorenja i informiranja stanovništva”. Taj se dio, uz pojačanje snage sigurnosti, odnosi na navijače, a evo što o mogućim strahotama kažu sami hrvatski nogometaši.

Gordon Schildenfeld se nada da neće biti potrebe govoriti o terorizmu.Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Koncentrirani na nogomet

“Nismo razgovarali o tome u svlačionici. Koncentrirani smo na nogomet i vjerujem kako će organizacija i sigurnost biti na najvišem nivou”, poručio je Luka Modrić, dok branič Gordon Schildenfeld dodaje:

“Nismo razgovarali o tome, a nadam se i da nećemo.”

Pod stalnom pažnjom antiterorističke jedinice

Jedini hrvatski reprezentativac koji trenutačno igra u Francuskoj je vratar Monaca Danijel Subašić koji kaže:

“Nakon terorističkih napada na Pariz među stanovnike se uvukao strah, ali su ljudi nastavili normalno živjeti. Vjerujem kako će osiguranje Europskog prvenstva biti na najvišoj razini.”

Svaku reprezentaciju, pa tako i hrvatsku vrstu, 24 sata će čuvati francuska antiteroristička jedinica. Ujedno su svi stadioni, trening-kampovi, navijačke zone i hoteli pod posebnom pažnjom sigurnosnih organa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr