Gdje je nestao čovjek

VELIKI MISTERIJ ZVAN MATEO KOVAČIĆ: Što se događa sa Hrvatom?

Mateo Kovačić misteriozno je nestao sa scene”, piše španjolska Marca u uvodu teksta o hrvatskom veznjaku madridskog Reala u kojem se naglašava njegova skromna minutaža u posljednje vrijeme.

“Hrvat, kojeg je trener Rafael Benitez u početku sezone koristio kao dvanaestog igrača, odigrao je tek devet minuta od ozljede koju je zadobio prije utakmice u Parizu 21. listopada”, dodaje se.

Kovačić je ozljedu mišića koju autor teksta spominje zadobio tijekom treninga pred ogled protiv Paris Saint-Germaina na Parku prinčeva, a zbog koje je propustio i oglede protiv Celte i Las Palmasa. Nastupio je u skromnoj minutaži “uzvrata” protiv PSG-a početkom mjeseca, no od te utakmice više nije u Benitezovim rotacijama igrača. Obje koje su uslijedile bile su ligaške protiv Seville i Barcelone i u objema je Real upisao poraze.

mateo kovačić
Mateo Kovačić na predstavljanju u Realu ovog ljetaFoto: AFP

Uočljiva situacija

“Kovačićeva situacija je uočljiva”, nastavlja izvor, “zato što je prije ozljede relativno redovito igrao” pa je tako sudjelovao u više od 430 minuta kroz Realove utakmice. Nakon debija za momčad u utakmici protiv Sporting Gijona mjesec dana kasnije stigao je i do mjesta u udarnoj momčadi kluba na gostujućem susretu protiv Athletica u kojoj se našao i u utakmicama protiv Malmöa (gostovanje u Ligi prvaka) i protiv Levantea (domaćinstvo u ligaškom ogledu).

“Gostovanje kod Šahtara mogla bi biti šansa koju je Kovačić čekao. Unatoč svojoj mladosti”, zaključuje se u Marci, “Kovačić je dokazao klasu kojom može ostaviti trag u Realovom veznom redu.”

Utakmicu Lige prvaka protiv Šahtara Real Madrid igra danas.

Povratak na Net.hr