[VIDEO] STANIĆ NOVI SAVJETNIK ZA SPORTSKU POLITIKU HAJDUKA! / Slavni Vatreni odmah rasturio HNS i Zorana Mamića; 'To je priča o nakaradnosti'

Image
Foto: Screenshot

Mario Stanić novi je savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku dok je Ivan Kepčija novi sportski direktor

16.12.2019.
12:45
Screenshot
VOYO logo

Mario Stanić novi je savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku dok je Ivan Kepčija novi sportski direktor. To je Hajduk obznanio javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare točno u podne u ponedjeljak. Spekuliralo se i o tome kako bi Damir Burić mogao postati bivši trener Hajduka, ali to se nije dogodilo. Stanić je najavio razgovor s Burićem. Jer, odluku ne želi donijeti ishitreno...

"Turbulentna polusezona završila je bolje nego što je počela", kazao je u uvodu razgovora Marin Brbić koji je tako bio najavio Stanića i Kepčija kao nove ljude u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić - veliki kritičar HNS-a

Također, Stanić je odgovarao i na novinarska pitanja. Predstavnici medija proteklih su dana opsjedali Stanića, ali on tada nije odgovarao na novinarske upite i pozive. Pa je tako Mario Stanić, veliki kritičar rada HNS-a, odgovorio i na vruće pitanje o Zoranu Mamiću, novom čovjeku u Savezu, kao i o Damiru Buriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Burić? Morate pričekati, moramo obaviti razgovore s njim'

"Burić? Morate pričekati, moramo obaviti razgovore s njim prije nego što donesemo bilo kakve odluke. Neće biti ishitrene, treba ih donositi prema široj slici. Ova publika je zahtjevna i puno je čimbenika o mogućem otpustu trenera. Predsjednik je taj koji odlučuje, mi smo dio tima Hajduka. Ne preuzimamo Hajduk, dolazimo se podrediti Hajduku. Bitno nam je ostaviti trag, a za to će trebati vremena, strpljenja i povjerenja. Ne želim obećavati nešto jer je puno toga obećano", rekao je Stanić pa dodao:

"Imamo jasnu viziju koja se poklapa s predsjednikom. Hajduk se nalazi na prekretnici, ili će nastaviti pratiti tržište ili se okrenuti sebi. Volio bih biti dio politike kluba koja ne prati politiku nego je stvara. Prije 30 godina debitirao sam ovdje kao igrač. Nije lako biti igrač Hajduka, tu su veliki pritisci i najveći gušt. Kratak je put od raja do pakla."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavljeni bivši Vatreni otkrio je kako još nije potpisao ugovor s Bijelima:

"Još nisam potpisao ugovor s Hajdukom, pružili smo si ruke. Ovo je čin povjerenja i zasad je sve dogovoreno verbalno", izjavio je Mario Stanić i referirao se na jednu bitnu stvar, odnosno odgovorio na zanimljivo novinarsko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ja protiv dovođenja igrača u Hajduk, ali je pitanje koga i kako. Treba saživjeti s ovim gradom i energijom. Hajduk će se posložiti prije ili kasnije, ne zbog mene, nego je to činjenica. Ne želim iznositi nikakve vremenske rokove kada će se to dogoditi. Bio bih lud kada bih to napravio", komentirao je Stanić.

'Ti novi vjetrovi koji pušu iz Saveza su dokaz da se ništa nije promijenilo'

Kakvog trenera treba Hajduk? Upitao je novinar Marija Stanića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Publika i navijački puk, kao i regija, poprilično su zahtjevni po pitanju trenera. Poznavao sam Ivića koji je bio prilično kritiziran. Tek kad je prešao na onaj svijet, počeli su govoriti o njegovoj kvaliteti. Prije nego što razgovaramo s Burićem, apsurdno je pričati sad o tome".

Stanić o HNS-u i Zoranu Mamiću u Savezu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je priča o nakaradnosti. No, sad se ne želim baviti HNS-om. Ti novi vjetrovi koji pušu iz Saveza su dokaz da se ništa nije promijenilo. I dalje ću ukazivati na nepravilnosti. Ima jako puno loših stvari u HNS-u, od upletanja politike do centralizacije. Ako ništa, moja je dužnost ukazivati na nepravilnosti".

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

'Istina je da sam inzistirao na Ivanu, istina je i ta da je prva ideja bila da budem sportski direktor'

Stanić o dovođenju Kepčija: "Istina je da sam inzistirao na Ivanu, istina je i ta da je prva ideja bila da budem sportski direktor. Ivan može donijeti vrijednost Hajduku. On je u toj branši mnogo kvalitetniji i bolji od mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Stanićev čovjek od povjerenja govorio je na konferenciji za novinare. Ivan Kepčija o Dinamu:

"Nadam se da ću rad u Dinamu prenijeti i u Hajduk. Nadamo se da ćemo podignuti kvalitetu rada u svim segmentima u klubu. Želimo da Hajduk raste, ne volim puno pričati nego raditi. Nadam se da će rad biti prepoznat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić o Dinamu: "Naša je ideja da se ne zamaramo Dinamom. Moramo se okrenuti sebi."

Brbić: 'Trebalo nam je vremena za opipamo Stanićevu viziju, isto kao i Kepčeovu'

Stanić o treneru: "Moramo čuti njegovu stranu pa ćemo donijeti i odluku o njegovoj sudbini. Publika je zahtjevna, toga sam svjestan, i tu ulazi puno čimbenika. Prije nego što razgovaram s Burićem neću donijeti nikakvu odluku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je došlo do suradnje, odnosno dogovora s Mariom i Ivanom? Bilo je jedno od novinarskih pitanja:

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

"Mi smo mjesec i pol dana bez sporskog direktora. Trebalo nam je vremena da opipamo Stanićevu viziju, isto kao i Kepčeovu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dijagnosticirao sam da je Hajduk na prekretnici'

Mario Stanić je na početku presice rekao: "Zahvalio bi Brbiću i Hajduku na ukazanom povjerenju. Dijagnosticirao sam da je Hajduk na prekretnici. Ili ćemo nastaviti pratiti tržište ili će se okrenuti sebi. Htio bih da Hajduk stvara i tako ćemo postupiti. Prije 30 godina debitirao sam na ovom stadionu kao igrač. Ovdje je put od raja i pakla vrlo brz, nema čistilišta. Ne bi htio da se ovo pretvori u monolog. Nisam se javljao novinarima jer bi to bilo neprofesionalno i neodgovorno s moje strane. A ima dug jezik, pa je i ovo dokaz da ga znam držati za zubima", kazao je Mario Stanić.

Kepčija: 'Nadamo se da ćemo podignuti kvalitetu rada u svim segmentima u klubu. Želimo da Hajduk raste, ne volim puno pričati nego raditi. Nadam se da će rad biti prepoznat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hoće li Damir Burić postati bivši trener Hajduka? Sinoć je nakon pobjede protiv Istre (2:1) u Splitu Burić govorio kao da je već bivši, ali je u jednom trenutku rekao da ne zna hoće li otići s Poljuda. Međutim, u ponedjeljak ujutro Hajduk je poslao poziv novinarima na izvanrednu presicu. Nije objavljena tema presice, ali očekuje se da Burić napusti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam ostajem li trener Hajduka'

Na jučerašnje novinarsko pitanje ostaje li trener Hajduka Burić je rekao:

"Ne znam. Ne mogu na to pitanje odgovoriti. Ja sam pogrešna osoba za to pitanje. Vidjeli ste momčad koja je ginula na terenu, to je ono što me veseli, da me momčad slijedi. Momci su zaslužili čestitke, protiv momčadi koja igra brutalnu kontru, moraš braniti 60 metara terena. Čestitke mojim igračima i stručnom stožeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
BURIĆ NE ZNA OSTAJE LI TRENER HAJDUKA: /

'Ja sam pogrešna osoba za to pitanje. Vjerujem li u ostanak? Vjerujem samo u Boga'

Image
BURIĆ NE ZNA OSTAJE LI TRENER HAJDUKA: /

'Ja sam pogrešna osoba za to pitanje. Vjerujem li u ostanak? Vjerujem samo u Boga'

Tudor i Stanić bi trebali stići u klub

Kako bilo, umjesto njega u klub bi trebao stići Igor Tudor, a s njim i Mario Stanić koji bi trebao postati novi dopredsjednik kluba. Tudor je već vodio Hajduk od travnja 2013. do veljače 2015. godine. Burić je u prvom mandatu vodio Hajduk na 49 utakmica i osvojio 1,69 bodova po utakmici. Na Poljud se vratio u srpnju ove godine i u 20 utakmica ostvario 11 pobjeda uz pet poraza, a u jednom je trenutku Hajduk bio i vodeća momčad HNL-a, nakon dugo vremena posta. Klub je sad na drugom mjestu, ali loša je atmosfera oko momčadi.

Torcida zaziva Burićev odlazak

Torcida zaziva Burićev odlazak, stavljajući mu krimen kako Hajduk pod njim igra kukavički i loše. Kako bilo, prezimit će Hajduk na drugom mjestu do proljeća ako Rijeka ne pobijedi Dinamo u srijedu, ali nećemo kazati da se jesenski rezultat proslavio na neki poseban način. Igrači su jučer došli pred Torcidu, zajedno su zapljeskali jedni drugima i potom se zaputili u svlačionicu. Trener Burić nije išao pred navijače, odmah je produljio u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo