LUDI VIKEND: / Vječni derbi na Maksimiru, zagrebaši pred punom Arenom i još pregršt poslastica!

Image

Brojna sportska uzbuđenja, kako na nogometnim travnjacima, tako i na rukometnim i košarkaškim parketima te na stazi Formule 1, očekuju nas ovaj vikend.

1.10.2016.
8:00
VOYO logo

SUBOTA

Rukomet, LP: PPD Zagreb – Pick Szeged (20 sati)

Pred rukometašima PPD Zagreba je popravni ispit u Ligi prvaka. Nakon što su prošli vikend poraženi na gostovanju kod Celja (28-30) ove ih subote očekuje prva domaća utakmica. U zagrebačku Arenu dolazi mađarski Pick Szeged, momčad u kojoj igraju čak četvorica hrvatskih rukometaša - Buntić, Blažević, Šego i Obranović. Puna Arena uvijek je bila jak adut zagrebašima, vjerujemo da će tako biti i ovaj put i da će doći do prve ovosezonske pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Osijek – Inter (17 sati)

Nogometaši Osijeka pravi su hit hrvatske lige. Poslije deset su kola na drugom mjestu, gledaju u leđa samo Rijeci, a iza njih je i aktualni prvak Dinamo od kojeg su prije tri tjedna bili bolji na maksimirskom stadionu. Ovaj vikend raspoložene Osječane u Gradskom vrtu čeka okršaj protiv zaprešićkog Intera, momčadi koja je ostvarila samo jednu pobjedu u dosadašnjem tijeku prvenstva. Osijek je na početku sezone svladao Zaprešićane na njihovom terenu (2-0), a jasno je da je veliki favorit i pred svojim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Košarka: Igokea – Cibona (17 sati)

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ante Toni Žižić

Košarkaši Cibone novu će sezonu regionalne ABA lige otvoriti na gostovanju kod Igokee. Zagrepčane i dalje trenira Damir Mulaomerović, a momčad je doživjela određene promjene u odnosu na prošlu sezonu. Nema više važnih igrača Krušlina i Florencea, ali došli su hrvatski reprezentativac Željko Šakić i američki razigravač Elijah Johnson koji je prošlu sezonu proveo u Anadolu Efesu. Posebno je važno istaknuti ostanak dragulja hrvatske košarke Ante Žižića u kojeg Cibona polaže velike nade. U klubu se nadaju dobroj sezoni, a utakmica protiv Igokee će biti početni pokazatelj u kakvom je stanju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formula 1: Velika nagrada Malezije (9 sati)

U Kuala Lumpuru se ove nedjelje vozi Velika nagrada Malezije, 16. utrka u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1. Situacije u ukupnom redoslijedu se zakuhala: na vrhu je Mercedesov vozač Nico Rosberg koji ima osam bodova više od momčadskog kolege i branitelja naslova Lewisa Hamiltona (273-265). Rosberg je slavio na posljednje tri utrke, a nakon pobjede na VN Singapura se vratio u vodstvo u ukupnom poretku. U Maleziji ćemo saznati ima li Hamilton odgovor na sjajnu formu momčadskog kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Dinamo – Hajduk (17 sati)

Najveći derbi hrvatskog nogometa, sudar starih rivala Dinama i Hajduka, igra se ove nedjelje na Maksimiru. Za Zagrepčane će to biti posebna utakmica jer će ih prvi put voditi novi trener Ivajlo Petev koji je na klupi naslijedio Zlatka Kranjčara. Prije mjesec i po, još pod Kranjčarevim vodstvom, Dinamo je na Poljudu deklasirao Hajduk s 4-0, ali je otada značajno pao u formi što će Splićani pokušati iskoristiti. Hajduk je nakon krize ponovno ušao u pozitivan ritam, u posljednje je dvije ligaške utakmice zabio ukupno deset golova i na Maksimir dolazi pun samopouzdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Tottenham – Manchester City (15.15 sati)

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS
Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Agüero i Guardiola

Ovotjedni derbi engleske Premier lige igra se na londonskom White Hart Laneu gdje Tottenham dočekuje Manchester City. Sudar je to dviju momčadi koje su najbolje otvorile sezonu: City je prvi s maksimalnih 18 bodova, a Tottenham ga slijedi s četiri boda manje. Manchester City je ranije ovaj tjedan, po prvi put otkad je na klupu stigao Pep Guardiola, ostao bez pobjede: na gostovanju kod Celtica u Ligi prvaka je odigrao 3-3. No, teško je vjerovati da je to naznaka pada forme, Guardiolini nogometaši su favoriti i protiv Tottenhama kojem je i dalje ozlijeđena najveća zvijezda Harry Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Real Madrid – Eibar (16.15 sati)

Poslije 16 uzastopnih pobjeda u španjolskom prvenstvu nogometaši Real Madrida su u dvije uzastopne utakmice odigrali neodlučeno: najprije kod kuće protiv Villarreala, a potom i u gostima kod Las Palmasa. Povratak na pobjedničku stazu Modrić i suigrači će tražiti na svome Santiago Bernabeuu protiv Eibara. Iako su favoriti, mogli bi imati problema jer su gosti iz Baskije vrlo dobro otvorili sezonu, osvojivši deset bodova u šest kola. Imaju li snage za senzaciju u glavnom gradu, doznat ćemo u nedjelju popodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Celta – Barcelona (20.45 sati)

Image
Foto: AFP, DANI POZO
Image
Foto: AFP, DANI POZO

Ivan Rakitić i Sergio Busquets

Težak je tjedan iza nogometaša Barcelone koji su se namučili na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach u Ligi prvaka, ali ipak nakon preokreta iščupali pobjedu (2-1). U nedjelju ih očekuje još jedno teško gostovanje, ovaj put u španjolskoj ligi protiv Celte. Klub iz Viga, koji je prošle sezone bio šesti u Primeri, ove je sezone krenuo neočekivano loše. U prva je četiri kola osvojio samo jedan bod, ali u zadnje je dvije utakmice ostvario pobjede i sada s olakšanjem dočekuje prvaka. Celta je prošle sezone kod kuće deklasirala Barcelonu s 4-1, ali ovaj bi vikend vjerojatno bila zadovoljna i bodom protiv Rakitića i društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo