ŠTO GLEDATI ZA VIKEND? / Vatreni love bodove u ledenoj Skandinaviji, nastavlja se luda utrka u Formuli 1

Image
Foto: AFP, STR

Sportski vikend koji je pred nama obilježit će kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

8.10.2016.
8:00
AFP, STR
VOYO logo

SUBOTA

Rukomet, LP: Kristianstad – PPD Zagreb (18.15 sati)

Rukometaši PPD Zagreba vrlo su slabo otvorili novu sezonu Lige prvaka. U prva su dva kola upisali poraze od Celja i Szegeda i sada se moraju 'čupati'. Ova im subota donosi gostovanje kod švedskog Kristianstada, vjerojatno najslabije momčadi skupine koja je u dosadašnja dva nastupa uvjerljivo poražena od Vardara i Kielcea. Prilika je to da Vujovićevi rukometaši napokon uhvate prve bodove i krenu u lov na drugi krug natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet, kvalifikacije za SP 2018: Njemačka – Češka (20.45 sati)

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Nijemci dočekuju Češku

Najzanimljiviji dvoboj subotnjeg programa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u hamburgu će odigrati reprezentacije Njemačke i Češke. Svjetski prvaci Nijemci sigurno su otvorili kvalifikacijski put, uvjerljivo pobijedivši na gostovanju kod Norveške (3-0), uz dva pogotka Thomasa Müllera. Jasno je da su veliki favoriti i protiv Češke koja je na ovogodišnjem Euru jedini bod osvojila u utakmici protiv Hrvatske. Kvalifikacije su Česi otvorili domaćim remijem protiv Sjeverne Irske (0-0), što se svakako ne može smatrati uspjehom, ali 'vaditi se' na gostovanju kod svjetskih prvaka nikad nije ugodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet, kvalifikacije za SP 2018: Engleska – Malta (18 sati)

Engleska nogometna reprezentacija u turbulentnom je razdoblju. Sam Allardyce je smijenjen s funkcije izbornika nakon samo 67 dana na dužnosti, ali ne zbog loših rezultata, već zato što su ga snimili kako ugovara vrlo sumnjivi angažman kao savjetnik za transfere igrača. Engleze će tako u predstojećim utakmicama voditi izbornik mlade reprezentacije Gareth Southgate, a dobra je vijest za njega da će debitirati na Wembleyju protiv slabašne Malte. Bilo što osim pobjede Tri lava bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet, kvalifikacije za SP 2018: Poljska – Danska (20.45 sati)

Poljska reprezentacija na ovogodišnjem je Euru dogurala do četvrtfinala u kojem je ispala od kasnijeg prvaka Portugala i to tek poslije izvođenja jedanaesteraca. No, u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Poljaci nisu krenuli kako su željeli, odigrali su samo 2-2 na gostovanju kod Kazahstana i to nakon što su vodili s 2-0. Do prve će pobjede pokušati doći u Varšavi protiv Danske koja iza sebe ima minimalnu pobjedu protiv Armenije (1-0). Danci su posljednjih godina u padu, ali nadaju se da u Poljskoj mogu barem do boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Nogomet, kvalifikacije za SP 2018: Finska – Hrvatska (18 sati)

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ćorluka i Mandžukić

Nakon utakmice protiv Kosova u albanskom gradu Skadru, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nastavku kvalifikacija čeka novo gostovanje. U nedjelju Čačićevi izabranici igraju protiv Finske u Tampereu, a kao što je poznato, naš izbornik ne može računati na ozlijeđene Modrića, Rakitića, Pjacu i Lovrena. Dodatni problem našim bi nogometašima mogla predstavljati vrlo niska temperatura na sjeveru Europe, ali Hrvatska je ipak daleko kvalitetnija od Finske i vjerujemo da može do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formula 1: Velika nagrada Japana (7 sati)

Australac Daniel Ricciardo u Red Bullu prekinuo je prošli tjedan u Maleziji niz od deset pobjeda vozača Mercedesa u Formuli 1. Svjetsko prvenstvo se nastavlja na stazi Suzuka na kojoj se vozi Velika nagrada Japana. Mercedesov Nico Rosberg trenutno vodi s 288 bodova, 23 više od momčadskog kolege i branitelja naslova Lewisa Hamiltona. Britanac je u Maleziji bio na dobrom putu da upiše novu pobjedu, ali mu je 15 krugova prije kraja utrke otkazao motor, pa je njegov zaostatak za Rosbergom dodatno narastao. Hoće li se u Japanu vratiti u utrku za naslov ili će Rosberg još povećati prednost, saznat ćemo u jutarnjim satima nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo