ŠTO BI MAMIĆ REKAO - PUNI SU KO BROD: / Dinamo je do sada u Ligi prvaka zaradio vrtoglavu svotu novca

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Protiv Šahtara su zaradili još 900 tisuća za remi

22.10.2019.
21:52
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Osim što žanju bodove u Ligi prvaka, zagrebački plavi fino su napunuli blagajnu na Maksimirskoj 128. Što bi njihov bivši izvršni predsjednik, a danas trbuhozborac iz Međugorja, Zdravko Mamić, rekao - puni su ko brod. Dinamo je, vjerovali ili ne, zaradio najveći iznos u povijesti kluba.

Put Dinama u Ligi prvaka je zaista dugačak. Igrali su kroz kvalifikacije protiv Saburtala, Ferencvaroša i Rosenborga, a taj im je podvig donio najveću zaradu u povijesti. Još prije početka skupne faze Lige prvaka Dinamo je sveukupno zaradio najmanje 25 milijuna eura, dakle više od rekordnog transfera iz 2016. godine koji je iznosio 23 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Marin Leovac, Serhiy Bolbat Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Puni ko brod

Prolazak u Ligu prvaka iznosi 15.25 milijuna eura, a kako UEFA od prošle godine dijeli i više od 500 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihova uspjeha u posljednjih deset godina, Dinamo kao momčad sa sedmim najslaboijim koeficijentom dobiva još 7.7 milijuna eura. Još će na ime marketinških prava i zarade od karata dobiti oko dva milijuna eura, dakle, lova do krova.

Nadalje, Dinamo je protiv Atalante dobio još 2.7 milijuna eura, koliko UEFA daje za pobjedu u Ligi prvaka, a protiv Šahtara su zaradili još 900 tisuća za remi. U slučaju da Dinamo prođe skupinu dobit će još 9.5 milijuna eura. A što reći nego, puni su ko brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo