Štimac o iznenađenjima na novom popisu igrača!

23.8.2012.
11:02
VOYO logo

Štimac je među Vatrene vratio Mladena Petrića i Josipa Šimunića, a na popisu se kao iznenađenje može izdvojiti mladi veznjak Hajduka Josip Radošević, dok je iz konkurencije ispao Danijel Pranjić.

Za utakmice protiv Makedonije i Belgije pozvani su: Pletikosa, Subašić, Kelava, Ćorluka, Srna, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić, Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Petrić, Kalinić, Vukušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu nema Danijela Pranjića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam provjeriti njegovu ulogu u budućnosti ovoga ciklusa, zato sam mu dao prigodu na lijevom bočnom, a poslije na lijevom veznom. U trenutnom kontekstu onoga što je nama potrebno alternativno rješenje za lijevi bok je Manuel Pamić. Pamić ima kompletnu minutažu i njegov klub praška Sparta se nalazi na prvom mjestu češkog prvenstva. Nemamo sada potrebu za Pranjićevom uslugom, ali on i dalje ostaje kandidat. U Sportingu još nije u kadru. Vidjeli ste da na popisu imamo dva igrača pod znakom pitanja, a jedan je Lovren iz Lyona. Pričao sam s njime, motiviran je i vraća se na teren. Nužno nam je konsolidirati zadnju liniju. Drugi je, naravno, Luka Modrić, s još uvijek neriješenim statusom. Vrijeme ide, a mi tu dilemu nećemo moći vući sa sobom duže od onoga dana kada se okupimo. Ja neću dopustiti kao izbornik da se uoči ovako važnog starta kvalifikacija provlači pitanje je li netko uopće spreman. To pitanje – hoćemo li moći računati na Luku – skinut ćemo s dnevnog reda prvog dana priprema", izjavio je Štimac pa objasnio poziv Radoševiću:

"On je jedini alternativni igrač za Vukojevića. Pokazatelji iz Splita su evidentni, mislim tu na raširenost naših linija i gubljenje pozicija. Želja nam je stvarati i zalog za budućnost, za ono što nas očekuje za dvije godine. Ovo je početak toga. Neka to bude svim mladim igračima u Hrvatskoj poticaj, godine nisu važne, niti Šimunića niti Radoševića. Bitno je samo koliko tko može i koliko tko zna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu je sedam napadača?

"Je, malo je to puno, imamo dvije utakmice i želim ih sve na ovome prvome natjecateljskom okupljanju. Svi su zaslužili biti s nama, želimo kreirati natjecateljsku, pravu atmosferu. Ta atmosfera je i jamstvo da ćemo biti pravi i na utakmicama", smatra Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvu utakmicu kvalifikacija za SP 2014. godine hrvatska reprezentacija igra protiv Makedonije 7. rujna u Zagrebu, dok će četiri dana kasnije gostovati u Bruxellesu kod Belgije.

U Hrvatskom nogometnom savezu kažu da za utakmicu s Makedoncima vlada veliki interes, ali napominju da će gledatelji, navodno, na inzistiranje policije, prilikom kupovine ulaznica morati prolaziti 'horor', kao i navijači za susret Dinama i Maribora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, tražit će se da predočite osobnu iskaznicu, a za djecu rodni list ili zdravstvenu iskaznicu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo