Štimac zaprijetio: 'Ako odem ja, otići će i Šuker i Mamić!'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac ni večer nakon poraza od Belgije nije promijenio mišljenje.

12.10.2013.
20:45
VOYO logo

''Imamo različitost mišljenja kad je u pitanju igra većim djelom utakmice. Statistika potvrđuje ono što ja govorim, Hrvatska je imala 58 posto posjed lopte, duplo više udaraca na gol od Belgije, a ne ono što govore analize u medijima. Činjenica je da je Hrvatska igrala poprilično hrabro i bila je željna pobjede. Protiv ovakvog protivnika kao što je Belgija, što mnogi još ne žele priznati ni prepoznati da se radi o jednoj od najtalentiranijih europskih momčadi", izjavio je Štimac u razgovoru za Gol.hr.

Izbornik je ponovno istaknuo krivnju Ivana Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rezultat je posljedica početničkih pogrešaka. Dakle, pogrešku Ivana Perišića u trenutku dok ima tri moguća rješenja teško je objasniti. Na objašnjavanje toga isto tako ne treba trošiti vrijeme. Neke situacije u kojima igrači odluče nešto napraviti na svoju ruku, nešto što nije dogovoreno i precizirano je ono što nas je uhvatilo na krivoj nozi i koštalo boljeg rezultata'', izjavio je Štimac i objasnio:

''Ne mogu apsolutno ništa zamjeriti momčadi kao kolektivu, mogu dvojici-trojici pojedinaca jer natjecati se na ovom nivou protiv protivnika poput Belgije mora se biti 150 posto spreman i 200 posto u utakmici. Naravno, ne želim da kažu Štimac ne vidi ovo, ne vidi ono. Uvijek prvo preuzimam odgovornost na sebe, a onda na momke. Prvo sam ja odgovoran, a onda oni.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/VjY3dhNEbv8

''Vjerujte mi, uopće nemam pritiska na sebi. Ja sam radio u stvaranju HNS-a i u najmanju ruku imam razloga biti miran i iskoristiti ili ne iskoristiti šansu do kraja mandata. Neće nitko od mene zahtijevati ostavku, pogotovo u trenutku kad je ostvaren i osiguran play-off u kojem imamo dvije utakmice i mogućnost odlaska dalje.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je i Štimčeva opaska o tome što će se dogoditi ako izgubi posao izbornika.

''Imam potpunu podršku Šukera i cijelog HNS-a na ovom što smo zajedno započeli. Ne traže oni koji su vikali protiv Igora Štimca samo moj odlazak. Ako odem ja, sutra je na redu Davor, onda Zdravko pa svi drugi. U hrvatskom nogometu traje jedna totalna destrukcija, jer subkulture koje su se našle, a koje su vrlo malene na tribinama, rušilački se ponašaju. Potpomognute su medijima koji su po meni nehrvatski orijentirani. Koji huškaju ljude prije utakmica na takve linčeve, pozivaju ih na jedno destruktivno djelovanje i ničime nisu pomogli pozitivnoj atmosferi oko reprezentacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je poslao poruku svim kritičarima.

''A neka ti kritičari kažu meni da li je Hrvatska možda ispala iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, izgubila šanse za odlazak u Brazil ili je Hrvatska u play-offu gdje je bila i zadnji put u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, odnosno gdje nije bila zadnji put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Na osnovu čega dolaze te kritike? Od kad sam ja izbornik više nije bitan rezultat nego ljepota igre. Čini mi se da je obrnuto, da bi opet bio problem u meni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo