Štimac objasnio zašto je javno prozvao Rakitića!

Dan nakon minimalne pobjede nad Makedonijom u 1. kolu kvalifikacija za toliko željeni SP u Brazilu, pred novinare je ponovno izašao hrvatski izbornik Igor Štimac.

8.9.2012.
14:14
VOYO logo

"Dugo sam razgovarao s Rakitićem. On mora shvatiti da je njegov primarni zadatak duel igra, oduzete lopte i razigravanje. Dozvoljavam da se može dogoditi nepreciznost, ali ne i to da nema agresije. Da od njega ne očekujem više, ne bih ga ni kritizirao. To su konstruktivne kritike. O problemima ćemo otvoreno razgovarati. Javno ih hvalim i kritiziram", objasnio je Štimac, koji je nakon susreta mnoge iznenadio javnom kritikom na račun hrvatskog veznjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito se neke stvari u reprezentacije mijenjaju, ali i neke uvijek ostaju iste. Modrić je jednim majstorskim potezom potvrdio da je vođa ove reprezentacije, i premda je djelovao umorno, na kraju je on bio taj koji je probio makedonski bedem.

Mandžukić i Jelavić zaključili su akciju koja je sigurno odobrovoljila i Josea Mourinha na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo primili pogodak, obrana je bila na puno većoj razini nego u Splitu. To je moje najveće zadovoljstvo jer smo na treningu radili na tome kako uljuljati protivnika. Tražio sam od stopera i bočnih igrača taj korak naprijed. Makedoniju nisam podcijenio. Naša je sreća da je Luka izdržao 90. minuta. Kada uđete u utakmicu s nekoliko igrača koji još nisu odradili cijelu utakmicu ove sezone, kada imate načetog Ćorluku, onda je jasno koliko morate biti oprezni", rekao je Štimac za Večernji te najavio utakmicu s Belgijom u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustavu ne robujem. Bitni su igrači. Bitno je pogoditi za Belgiju izbalansiranu momčad koja se fizički može nositi s protivnikom i koja ima snagu ugroziti protivnička vrata. Najvjerojatnije će biti promjena u sastavu. Ovo je najjača ekipa Belgije ikada, čeka nas teška utakmica. Imaju svjetske individualce, osam igrača lani su bili prvaci sa svojim klubovima. Od mojih igrača tražim ono što možemo - biti najjači kad je to najpotrebnije. Želim da to pokažemo svijetu. Lakše je igrati kada poraz ne znači tragediju. Za mene u nogometu ništa nije tragedija. Zato volim nogomet, jer svakome daje šanse. Veselim se Belgiji jer je to šansa i za dokazivanje, bit će nam lakše nego protiv Makedonije", zaključio je Štimac i na kraju posebno naglasio:

"Najvažniji dio je unošenje agresivnosti koji nam nedostaje, moramo maknuti protivnika od našeg prostora. U tom suženom prostoru moramo neutralizirati protivnika da stvara šanse. Ovo nije Štimčeva reprezentacija, ovo je naša reprezentacija. Volio bih da to bude naša reprezentacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvanaest tisuća gledatelja na Maksimiru nije zadovoljilo ni igrače ni izbornika, koji je u uvodu presice progovorio i o 'lošoj atmosferi' koja se pokušava stvoriti oko reprezentacije.

"Ostvarili smo prvi cilj, iako kao izbornik ne mogu biti zadovoljan s većim dijelom onoga što nas je okruživalo, bez obzira kolika je želja svih nas. Više se pričalo o sto drugih stvari nego o onome što ova utakmica znači i koliko može usrećiti hrvatski narod. Zato je ova pobjeda još veća. Živim s kritikama već 12 godina, no sve ovisi tko ih kreira. Pričamo o maloj grupi nezadovoljnih ljudi. Na stadionu je bilo i puno pozitivnih ljudi, normalno je da nisu bili zadovoljni kada nismo dobro igrali. U Engleskoj će ti pljeskati i kada igraš loše, to ovdje nije slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribine nisam čuo. Navikao sam igrati pred punim i praznim stadionima, ali nigdje osim kod nas nisam vidio ovakav način stvaranja atmosfere, da se praktički umjesto pobjede traži poraz. Hrvatska nije lovac, već lovina. Shvatite to, malo je onih koje možemo loviti. Nalazimo se u dijelu sezone kada većina igrača nema dovoljno spreme u nogama. To se vidi u realizaciji. To odgovara onima koji se brane i koji nisu favoriti. Ali sve u svemu, kada pogledam ono što se događalo prije pet godina kada je Hrvatska bila mlađa, jučer smo imali puno manje problema nego tada".

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo