Stigle odlične vijesti za hrvatske navijače

Za vrijeme proslave otvaranja i održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva radno vrijeme zagrebačkih restorana i barova produžit će se do 2 sata.

7.6.2014.
13:30
VOYO logo

To se odnosi na ugostiteljske objekte iz skupine 'restorani' - restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica i objekt brze prehrane te iz skupine 'barovi' - kavana, caffe-bar, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet, priopćio je Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Navodi kako će se Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu zbog vremenske razlike u Hrvatskoj pratiti uglavnom u kasnim večernjim i noćnim satima te je Udruženje ugostitelja Zagreb podnijelo inicijativu za omogućavanje dužeg radnog vremena ugostiteljskim objektima radi praćenja nogometnih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured napominje da za rad u noćnim uvjetima svi ugostiteljski objekti, bilo da se nalaze u tzv. "turističkoj zoni" ili izvan nje, moraju imati rješenje Ministarstva zdravlja-Sanitarne inspekcije da su ispunjeni uvjeti za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada.

Kako bi se praćenje nogometnih utakmica na zadovoljstvo posjetitelja, turista, a prvenstveno sugrađana odvijalo na civiliziran način, u Gradu Zagrebu apeliraju na ugostitelje da svojim radom ne narušavaju javni red i mir i ne ometaju mirno stanovanje stanara okolnih zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cilju poboljšanja ponude posjetiteljima i turistima i omogućavanja zajedničkog praćenja utakmica tijekom trajanja Svjetskog prvenstva, dani od 12. lipnja do 13. srpnja 2014. proglašavaju se 'Danima nogometa'", ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo