STIGLA JE I SLUŽBENA POTVRDA: / Liverpool srušio rekord, Klopp dobio pojačanje za kojim je toliko žudio

Image
Foto: AFP/PAUL ELLIS

Najave koje su posljednjih dana cirkulirale medijima pokazale su se točnima: Liverpool je i službeno potvrdio dovođenje Mohameda Salaha (25) iz Rome.

23.6.2017.
9:31
AFP/PAUL ELLIS
VOYO logo

Egipatski krilni napadač potpisao je petogodišnji ugovor, a Roma će dobiti odštetu od 42 milijuna eura. Liverpool je na taj način srušio klupski rekord od 41 milijuna eura koliko je 2011. platio Newcastleu za Andyja Carrolla. Salah je ujedno postao i najskuplji afrički nogometaš u povijesti, prestigao je novog klupskog suigrača Sadija Manea za kojeg je Liverpool lani platio 40 milijuna eura Southamptonu.

'Nevjerojatna brzina'

Salah je u siječnju 2014. prešao iz Basela u Chelsea, ali u londonskom klubu nikad nije dobio pravu priliku. Odradio je uspješne posudbe u Fiorentini i Romi koja je prošlo ljeto i otkupila njegov ugovor. U prošloj je sezoni bio jedna od ključnih figura Rome na njezinom putu do drugog mjesta u Seriji A: upisao je 15 pogodaka i 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mohamed ima savršenu mješavinu iskustva i potencijala, stvarno je sjajno pojačanje za nas. Pratio sam ga još dok je igrao za Basel i u međuvremenu je izrastao u jako dobrog igrača. Njegova brzina je nevjerojatna, s njim ćemo biti još opasniji u napadu", naglasio je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo