Srpski mediji: Skandal na razini Šimunićevog 'Za dom'

Srpski mediji puni su gorčine nakon skandala zbog kojeg je u utorak na stadionu Partizana (bivši JNA) u Beogradu prekinuta kvalifikacijska utakmica za Euro 2016. između Srbije i Albanije.

15.10.2014.
12:31
VOYO logo

Podsjećamo, do prekida je došlo u 42. minuti kada se nad stadionom pojavila daljinski upravljana letjelica s koje je visjela zastava s kartom 'Velike Albanije'. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu zbog čega su ga napali gostujući igrači. To je, pak, dovelo do sveopćeg kaosa, uletjeli su i domaći huligani i sudac je bio prisiljen prekinuti dvoboj.

Dan kasnije svi srpski mediji optužuju Albance za unaprijed izrežirani prekid, a najdalje je otišao dnevnik Informer koji je na naslovnici 'razvalio' naslov Šiptari i EU izazvali rat na JNA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novosti su, pak, izašle s naslovnicom na kojoj stoji Promocija 'velike Albanije' u Beogradu, a u članku su se dotaknuli i hrvatskog nogometaša Josipa Šimunića, odnosno njegova incidenta nakon lanjske utakmice protiv Islanda kada je s mikrofonom u ruci na maksimirskom stadionu pozdravljao ustaškim pokličem 'Za dom'.

//www.youtube.com/embed/nHA39OS0hic

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastava Velike Albanije skandal na nivou Šimunićevog pokliča na Maksimiru naslov je članka u kojem stoji:

"Ako je Josip Šimunić bio ozbiljno kažnjen zbog klicanja ustaškog pozdrava 'Za dom spremni' na stadionu usred Hrvatske, ne postoji opravdanje po kojem bi Albanci bili pošteđeni sankcije za organizirano puštanje zastave 'Velike Albanije' na stadionu u Beogradu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blic posebno hvali spomenutog Mitrovića, a pod naslovom Bravo Stefane, mladi Mitrović skinuo zastavu velike Albanije piše:

"Kada se pogleda snimka, jasno se vidi da je Mitrović iz skoka dohvatio zastavu, a zatim mirno nastavio vući konop kako bi spustio i letjelicu. Cijelo vrijeme se ponašao dostojanstveno, nije provocirao albanske nogometaše, niti je zastavu gužvao ili trgao, iako mu to nitko od domaće publike na stadionu sigurno ne bi zamjerio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik Alo je izašao s naslovom Napad na Srbiju, a tabloid Kurir na naslovnici tvrdi da je Kaos izazvao rođeni brat albanskog premijera.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo