Srpski mediji nisu niti malo oduševljeni Uefinom odlukom, misle da je Hrvatska preblago kažnjena

Hrvatskoj je oduzet jedan bod, te je zadržala vrh skupine H

FOTO: Screenshot

Mediji iz susjedne Srbije i BiH popratili su Uefinu odluku kojom je Hrvatskoj oduzet jedan bod te je dodatno kažnjena s dvije utakmice igranja bez publike i novčanom kaznom od 100 tisuća eura. Srpski mediji dosta su ogorčeni ovakvim raspletom jer smatraju da je kazna preblaga. Blic tako u tekstu pod naslovom ‘SRAMOTA Smešna kazna Hrvatskoj za kukasti krst!’ piše da je Uefa pokazala dvostruka mjerila jer oduzimanje boda i novčana kazna za fašizam nikako ne može biti adekvatna kazna. Također, navode da ovo Hrvatskoj nije prvi put da rade skandale na tribinama pa se ovim šelaje poruka da drsko ponašanje može proći sa smiješnim kaznama.

blic

Kurir pod naslovom BOLJE DA IH NISU KAZNILI: Hrvatska zbog kukastog krsta ostala bez boda i 100.000 evra!’ navodi da je Uefa smiješnom kaznom praktički pomilovala HNS te navode kako je uvijek bila stroga prema FSS-i i reprezentaciji Srbije. Alo.rs također je razočaran kaznom HNS-u pa pod naslovom ‘BRUKA I SRAMOTA Hrvatima za “svastiku” oduzet samo jedan bod!’optužuju da Uefa očigledno nije uvijek strog niti pravičan sudac te da kriteriji nisu za sve isti. Također, citiraju jedan od naslova hrvatskih portala ‘Uefa nam se smilovala’, dodajući kako su u Hrvatskoj očigledno očekivali izbacivanje.

kurir

BiH medij su za razliku od srpskih prenijeli vijest ne unoseći emocije i komentare. Klix piše da je Hrvatska dobila najveću kaznu u povijesti, dok Avaz navodi da je Hravtskoj uduzet bod, uz novčanu kaznu od 100 tisužća eura i dvije utakmice betz publike.

alors

klix

avaz