Srpska legenda oduševljena Vatrenim: 'On je jedan od najboljih na svijetu'

Dragan Stojković (48), legendarni srpski nogometaš, danas je trener u Japanu, ali odlično poznaje hrvatsku reprezentaciju. Jedno ime kod Vatrenih je posebno podvukao...

20.3.2013.
16:43
VOYO logo

"Njegovo je ime Luka Modrić. Po meni, on je jedan od najboljih veznjaka svijeta, uz Xavija i Iniestu vidim ga kao najinteligentnijeg igrača svijeta! No, nisam ja za njega čuo 'danas' niti 'jučer', već 'prekjučer'. Njega, naime, pamtim još iz Dinama. Sjedio sam na jednoj utakmici u Maksimiru i vidio malog plavog momka koji je igrao upravo onako kako bih ja igrao. Ideje koje je tada pokazivao na travnjaku, bile su fascinantne. Nisam pogriješio u procjeni, no to niti nije bilo teško. On je, bez ikakve dvojbe, igrač za Real! Onaj koji misli drugačije je ili ljubomoran ili ne zna baš previše o nogometu", rekao je popularni Piksi, koji je jedan od najboljih nogometaša svih vremena iz bivše države.

A kada o Luki to kaže igrač koji je bio vrhunske klase, mnogo govori. Koliko je Stojković bio dobar, najbolje govori da ga je Crvena zvezda 1990. godine prodala Marseillu uz odštetu od gotovo sedam milijuna eura. No, on je zbog ozlijeda uglavnom bio na rehabilitacijama i četiri godine kasnije otišao igrati nogomet u Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je u velikoj prednosti. Vi ste ipak na 2. mjestu s istim brojem bodova kao i Belgija, a imate odličnu momčad protkanu velikim talentom. No, i 1999. je dvoboj bio važan, a vi ste imali strašnu momčad, predvođenu Bokšićem, Šukerom... A na kraju smo mi došli do onoga po što smo i došli. Dakle, sva su tri znaka moguća, jer bit će to dvoboj u kojoj će ključnu ulogu imati inspiracija. Bit će pakleno...", najavio je utakmicu godine na Maksimiru Stojković u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo