SRNA PRIZNAO PAD NA DOPING-TESTU: / 'Sve u životu sam postigao teškim radom i poštenjem. Povlačim se iz svih natjecanja'

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna (35) priznao je u priopćenju koje je poslao medijima da je u ožujku ove godine pao na doping-testu.

22.9.2017.
19:17
AFP, JONATHAN NACKSTRAND
VOYO logo

Ukrajinski su mediji prije nekoliko dana objavili kako je Srna bio pozitivan na dopinškom testiranju, ali su naveli da se to dogodilo nakon prošlotjedne utakmice Lige prvaka izmeđnju njegova Šahtara i Napolija. Tu je informaciju u petak demantirala UEFA, a onda se u večernjim satima oglasio sam Srna i priznao pad na dopinškoj kontroli, ali još u ožujku i to izvan natjecanja.

Image
UEFA SE NAPOKON OGLASILA O SLUČAJU SRNA: /

Stigla službena reakcija na optužbe protiv bivšeg kapetana Hrvatske

Image
UEFA SE NAPOKON OGLASILA O SLUČAJU SRNA: /

Stigla službena reakcija na optužbe protiv bivšeg kapetana Hrvatske

'Fokusiran sam na čišćenje svoga imena'

"18. rujna ove godine obaviješten sam od Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. izvan natjecanja pronađena nedozvoljena tvar. Kao prvo i najvažnije, želim istaknuti kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s NADCU-om. S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje svoje momčadi i suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih očistio svoje ime i ugled", stoji u Srninom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom cijele svoje karijere, imao sam dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu. Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj. Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i navijačima za podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi. Ovo nije kraj moje karijere, to vam obećavam", dodao je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška Šahtara

U međuvremenu se o Srninom slučaju oglasio i njegov klub Šahtar.

"Igrač trenutno nije pod zabranom igranja, ali nakon konzultacija s klubom, Srna je odlučio da neće igrati dok slučaj ne bude riješen, kako bi se koncentrirao na svoju obranu. Klub poštuje i podržava Darijevu odluku i izražava uvjerenje da će očistiti svoje ime. Istoveremeno, Šahtar smatra korištenje dopinga neprihvatljivim i potvrđuje svoju privrženost ideji borbe protiv dopinga", stoji u priopćenju kluba iz Donjecka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo