banner

LEGENDA VATRENIH

SRNA NAKON TRI GODINE OBJASNIO ZAŠTO NIJE HTIO PREĆI U BARCELONU: Razlozi pokazuju kakav je Darijo heroj

Srna u Donjecku ima status božanstva, a u klubu je trenutno na funkciji pomoćnog trenera

Ukrajina je dobila brze testove za koronavirus. Predsjednik države i Šahtara Rinat Ahmetov nabavio ih je 300 tisuća, a prvi kojem je dao da ih isproba bio je upravo nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. Inače, testovi pokazuju rezultate već nakon 15 minuta.

OVAJ DJEČAK JE POSTAO JEDAN OD NAJBOLJIH HRVATSKIH NOGOMETAŠA U POVIJESTI: Znate li tko je on?

“Ovog jutra bio sam testiran na koronavirus i test je bio negativan. Naš dragi predsjednik Rinat Ahmetov poklonio je Ukrajini i Ukrajincima 300 tisuća testova, a mene ja izabrao za prvog koji je testiran. Nisam zabrinut jer mi je disciplina na viskoj razini, a ona je najbolja taktika u borbi protiv koronavirusa”, istaknuo je Srna na svom Instagram liveu na kojem odgovarao na pitanja navijača.

Srna u Donjecku ima status božanstva, a u klubu je trenutno na funkciji pomoćnog trenera.

Odluka donesena srcem

Jedan od događaja koji su Srni osigurali nogometnu besmrtnost u Ukrajini je njegova odbijanica Barceloni 2017. godine.

Podsjetimo se, Barca je te godine bila u potrazi za rješenjem na poziciji desnog beka je r je Aleix Vidal igrao dosta loše. Ponudili su ozbiljnu lovu Šahtaru, ali Darijo nije htio otići iz Donjecka.

Objasnio je svoju odluku tri godine kasnije navijačima koji su mu na Instagramu postavili to pitanje.

“Tu sam odluku donio svim svojim srcem. Nisam mogao odustati od Šahtara. Bilo je ratno vrijeme. Nisam htio da ljudi misle da ću napustiti klub jer nismo više igrali u Donjecku. Osjećao sam da je to važan trenutak u našim životima, što se tiče Šahtara i što se tiče Donbassa. Jednostavno nisam mogao uvrijediti i razočarati ljude. Ne žalim jer nisam otišao u Barcelonu. Ostao sam u Šahtaru jer je moje srce donijelo tu odluku”, iskreno je rekao Srna.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr