Odluka koja brine cijeli Balkan: Četvrtak donosi najgori scenarij?

Disciplinska komisija UEFA-e objavit će u četvrtak u Nyonu odluku o prekinutoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2016. između Srbije i Albanije koja se 14. listopada igrala u Beogradu

22.10.2014.
14:15
VOYO logo

Na svojim službenim stranicama UEFA je poslije prekida susreta objavila da je pokrenula istragu protiv oba nogometna saveza. Srpskom nogometnom savezu najviše se zamjera slaba organizacija utakmice zbog koje je došlo do navijačkih nereda i tučnjave na tribinama, bacanja baklji i upaljača te prodora navijača na teren. Zbog toga je glavni sudac Martin Atkinson iz Engleske u 42. minuti i prekinuo utakmicu.

Albanski nogometni savez je pod lupom Disciplinske, ali i Komisije za nadzor i etiku jer njihovi reprezentativci nisu htjeli nastaviti utakmicu, ali i zbog isticanja nedopuštenih političkih parola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da je utakmica između Srbije i Albanije prekinuta nakon višeminutnog leta daljinski upravljane letjelice sa zastavom 'Velike Albanije' iznad stadiona Partizana. Zastavu je skinuo reprezentativac Srbije Stefan Mitrović na što su reagirali reprezentativci Albanije nakon čega je došlo do naguravanja nogometaša obiju reprezentacija.

//www.youtube.com/embed/uDs5mwNRY7U

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U incident su se upadom na teren umiješali i navijači Srbije, pa je sudac Atkison morao poslati igrače u svlačionicu. Pojednini igrači Albanije, koji nisu bili dovoljno brzi, napadnuti su od navijača na terenu, a kasnije su se žalili da su i u tunelu, koji je vodio do svlačionice, dobili batine i od zaštitara zbog čega, kako su naveli, nisu mogli nastaviti utakmicu.

Iako srbijanski mediji nagađaju kako će UEFA vjerojatno donijeti odluku o odigravanju nove utakmice na neutralnom terenu, dosadašanja praksa je bila da se prilikom upada navijača na teren utakmica registrira rezultatom 3:0 za momčad koja je bila žrtva navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo