Odluka koja brine cijeli Balkan: Četvrtak donosi najgori scenarij?

Disciplinska komisija UEFA-e objavit će u četvrtak u Nyonu odluku o prekinutoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2016. između Srbije i Albanije koja se 14. listopada igrala u Beogradu.

Na svojim službenim stranicama UEFA je poslije prekida susreta objavila da je pokrenula istragu protiv oba nogometna saveza. Srpskom nogometnom savezu najviše se zamjera slaba organizacija utakmice zbog koje je došlo do navijačkih nereda i tučnjave na tribinama, bacanja baklji i upaljača te prodora navijača na teren. Zbog toga je glavni sudac Martin Atkinson iz Engleske u 42. minuti i prekinuo utakmicu.

Albanski nogometni savez je pod lupom Disciplinske, ali i Komisije za nadzor i etiku jer njihovi reprezentativci nisu htjeli nastaviti utakmicu, ali i zbog isticanja nedopuštenih političkih parola.

Podsjetimo da je utakmica između Srbije i Albanije prekinuta nakon višeminutnog leta daljinski upravljane letjelice sa zastavom ‘Velike Albanije’ iznad stadiona Partizana. Zastavu je skinuo reprezentativac Srbije Stefan Mitrović na što su reagirali reprezentativci Albanije nakon čega je došlo do naguravanja nogometaša obiju reprezentacija.

//www.youtube.com/embed/uDs5mwNRY7U

U incident su se upadom na teren umiješali i navijači Srbije, pa je sudac Atkison morao poslati igrače u svlačionicu. Pojednini igrači Albanije, koji nisu bili dovoljno brzi, napadnuti su od navijača na terenu, a kasnije su se žalili da su i u tunelu, koji je vodio do svlačionice, dobili batine i od zaštitara zbog čega, kako su naveli, nisu mogli nastaviti utakmicu.

Iako srbijanski mediji nagađaju kako će UEFA vjerojatno donijeti odluku o odigravanju nove utakmice na neutralnom terenu, dosadašanja praksa je bila da se prilikom upada navijača na teren utakmica registrira rezultatom 3:0 za momčad koja je bila žrtva navijača.

Povratak na Net.hr