ZBOG SRAMOTNIH POVIKA

SRBI PROZIVAJU NOGOMETNI VRH: ‘Fifa, a sad izbaci fašiste Hrvate i Albance!’

Srpski tablodi Kurir u svom današnjem tekstu na internetskim stranicama podsjeća na ‘ogroman izljev mržnje prema Srbima, karakterističan za obje navijačke skupine’, tijekom ogleda u Skadru pritom naslovom pozivajući Fifu da iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo izbaci Hrvatsku i Kosovo.

Tijekom utakmice 2. kola kvalifikacije skupine I za odlazak u Rusiju 2018. godine tribine s navijačima obiju reprezentacija ujedinile su se u povicima ‘Ubij Srbina’, a iz dijela u kojem su bili smješteni hrvatski navijači, piše Kurir, skandiralo se i ‘Ajmo, Ustaše!’ i ‘ Za dom spremni’.

NAPOKON SE OGLASILI IZ HNS-a: Vrh hrvatskog nogometa dotaknuo se rasizma i primitivizma na tribinama

Hrvatski nogometni savez ogradio se priopćenjem od rasizma i primitivizma, pozvao na fer navijanje i osudio sve oblike netolerancije na tribinama, pri čemu je čelnim ljudima hrvatskog nogometa morao u glavi biti i strah od odluke Fifine Disciplinske komisije koja ima nultu stopu tolerancije na ovakve oblike sramota. Takvo što spominje i Kurir dodajući da je papir jedno, a odluke nešto sasvim drugo pa se u zaključku teksta navodi da će ‘vrijeme pokazati hoće li oba saveza dobiti kaznu ili nagradu’, podsjećajući na situaciju s dronom tijekom ogleda Srbije i Albanije u Beogradu koja je rezultirala 3-0 pobjedom gostujuće momčadi za zelenim stolom.

Autor teksta također navodi da su se navijači vjerojatno vodili maksimom “neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj” i dodaje da moguća blaga kazna Hrvatskoj “ne bi trebala čuditi nikoga u Srbiji jer svi vrlo dobro znamo kako su u Zürichu naklonjeni Zagrebu i Prištini.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr