Srbi okrivili Kovača za poraz: 'To je bio najveći promašaj'

24.6.2014.
13:43
VOYO logo

Uz ocjenu "slaba taktika Kovača, Rakitić gotovo neprimjetan", "Politika" konstatira kako Meksiko zasluženo ide dalje i da je pobjedom najavio još veće mogućnosti, a da je Hrvatska "potpuno podbacila, posebno u drugom poluvremenu".

"Možda je izbornik Hrvatske Kovač iznenadio svog kolegu Miguela Herreru odlukom da Rakitića stavi na poziciji 'playa', jer mu je osnovna zamisao bila da dobije prevagu na sredini terena, ali to uopće nije bio dobar potez. To je, zapravo, bio njegov najveći promašaj", piše "Politika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulogu koju je Kovač dao Rakitiću drukčije vidi Radiotelevizija Srbije (RTS) ocjenom da je Hrvatska "bila konkurentna samo u prvih pola sata igre, a i tada samo zbog taktičkog lukavstva izbornika Nike Kovača koji je na teren poslao sastav kakav nikada do tada nije".

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenađenje u vidu Ivana Rakitića na mjestu plitko pozicioniranog zadnjeg veznog je bilo veliko, i Meksikanci su imali problema da se tome prilagode. Sada je jasno da je Hrvatska ovaj uvodni period igre morala iskoristiti, jer je samo tada zaista bila bolja", ocjenjuje RTS.

"Hrvati su potpuno pali kad su u napad krenuli sa većim brojem igrača i omogućili Chicharituda se neometano upiše među strijelce", komentira list "Danas", ocjenjujući da su "Hrvati nastup na SP završili nesportskim potezom mladog Rebića koji je zasluženo kažnjen crvenim kartonom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blic" navodi kako su u finišu utakmice "Meksikanci izgledali svježije protiv potpuno raštimane i usporene obrane Hrvata", uz iznimku Rebića "koji je slalomom kroz odbranu Meksika stvorio sjajnu šansu, ali je sve pokvario grubim startom za izravan crveni karton".

Beogradski elektronički mediji prenose i komentare hrvatskih portala nakon poraza od Meksika u Brazilu, te kritike igre i taktike za koju se odlučio Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo