HRVATSKA DOZNALA PROTIVNIKE: / Vatreni u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom odlučeno je u petak na ždrijebu u Moskvi.

1.12.2017.
16:54
AFP
VOYO logo

Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rosotvu na Donu protiv Island.

PROSLAVLJENI

LUDILO ZAHVATILO ČITAVU NACIJU NAKON ŽDRIJEBA SP-a: ‘Svi neka drhte kad igra Hrvatska! Treba imati mu*a i odigrati muški’

ZA NET.HR PROKOMENTIRAO ŽDRIJEB U MOSKVI: ‘Sine moj, naježio sam se. Ma kakva Argentina i Messi. Sve miriši na 1998.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to peto svjetsko prvenstvo za hrvatsku reprezentaciju. U svom premijernom nastupu 1998. godine u Francuskoj smo osvojili treće mjesto, međutim na iduća tri World Cupa u Japanu i Južnoj Koreji (2002), Njemačkoj (2006) i Brazilu (2014) nismo prošli skupinu, dok se u Južnu Afriku 2010. nismo niti plasirali.

MOGU LI VATRENI PROĆI SKUPINU? Ispriječili su se Messijeva družina, dužnik i Nigerija; recite – kakve su nam šanse?

Reprezentacije uoči ždrijeba bile razvrstane u četiri jakosne skupine

Reprezentacije su uoči ždrijeba bile razvrstane u četiri jakosne skupine na osnovi Fifine ljestvice. Ždrijeb je bio poludirigiran, pa tako u istoj skupini nisu mogle biti dvije reprezentacije s istog kontinenta. Izuzetak je Europa koja je mogla dati najviše dvije reprezentacije u istu grupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAKITIĆ PROKOMENTIRAO SKUPINU: Barcelonin hrvatski veznjak ima samo jednu želju

Izabranici Zlatka Dalića bili su u drugoj jakosnoj kategoriji, zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem, te se s njima nisu mogli naći u istoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ždrijebu je prisustvovalo više od 1,400 gostiju, među kojima i 30 od 32 izbornika reprezentacija sudionika World Cupa. U Moskvu jedino nisu doputovali urugvajski izbornik Oscar Tabarez, te australski izbornik jer ga 'Soccerosi' još uvijek nemaju nakon što je Ange Postecoglou podnio ostavku.

Delegacija Vatrenih u Moskvi

Hrvatsku delegaciju u Moskvi uz predsjednika HNS-a Davora Šukera i izbornika Zlatka Dalića, činili su direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak. Ždrijebu je prisustvovala i legenda 'Vatrenih' Zvonimir Boban, ovoga puta u ulozi posebnog savjetnika za nogometna pitanja predsjednika FIFA-e Giannija Infantina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UPOZNAJTE SUPARNIKE

Uoči početka 'plesa kuglica' prisutnima se obratio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza nas je naporno kvalifikacijsko razdoblje i sada su ispred nas 32 najbolje reprezentacije svijeta. Naša zemlja s nestrpljenjem očekuje početak prvenstva i vjerujem kako ćemo organizirati natjecanje na najboljem nivou. Nevjerojatno je dobar osjećaj ugostiti sve najbolje nogometaše svijeta, ali i navijače iz cijelog svijeta," kazao je Putin poželjevši svim sudionicima sreću.

"Želim svima da u Rusiji nađu nešto lijepo," dodao je Putin. Predsjednik FIFA-e Infantino se zahvalio Rusiji na do sada učinjenom u organizaciji i pripremi World Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan korak bliže početku svjetskog prvenstva

"Ovim ždrijebom smo jedan korak bliže početku svjetskog prvenstva. Svi smo ovdje kako bi slavili nogomet i uživali u ovom sportu."

Pobjednički pokal na pozornicu moskovske palače Kremlj donio je njemački nogometaš i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Miroslav Klose, a program su vodili engleska nogometna legenda Gary Lineker i ruska novinarka Marija Komandnaja. U programu su sudjelovali i nogometne zvijezde Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan i Carles Puyol i Nikita Simonjan, dok je Brazilac Pele sve pratio iz publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Maradona svojom 'božjom rukom' smjestio Hrvatsku u skupinu sa svojom Argentinom.

SP traje od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine, a igrat će se u 11 gradova i na 12 stadiona. Gradovi domaćini su Moskva s dva stadiona, te St. Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Rostov, Soči, Jekaterinburg, Samara, Saransk i Vologograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo otvorit će Rusija i Saudijska Arabija 14. lipnja na stadionu Lužniki u Moskvi.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINE SVJETSKOG PRVENSTVA

SKUPINA A 1.Rusija 2.Saudijska Arabija 3.Egipat 4.Urugvaj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B 1.Portugal 2.Španjolska 3.Maroko 4.Iran

SKUPINA C 1.Francuska 2.Australija 3.Peru 4.Danska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D 1.Argentina 2.Island 3.HRVATSKA 4.Nigerija

SKUPINA E 1.Brazil 2.Švicarska 3.Kostarika 4.Srbija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA F 1.Njemačka 2.Meksiko 3.Švedska 4.Južna Koreja

SKUPINA G 1.Belgija 2.Panama 3.Tunis 4.Engleska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H 1.Poljska 2.Senegal 3.Kolumbija 4.Japan


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija

Skupina D: Argentina, HRVATSKA, Island, Nigerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina E: Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja,

Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan


16.46 - Island je u skupini D s Vatrenima. Evo nam prilike za osvetu za kvalifikacije za SP. Island je kao vodeća momčad izborila nastup na Mundijalu.

16.40 - MARADONA JE IZVUKAO HRVATSKU I SMJESTIO JE U SKUPINU D! Nećemo igrati prvu s Argentinom, smješteni smo na treće mjesto u skupini što znači da još čekamo protivnika.

16.30 - Krećemo s izvlačenjem prvog pota. Nakon prvog pota na redu je drugi pot u kojem je - HRVATSKA!

Image
Image

16.26 - Na pozornicu je izašao veliki Diego Armando Maradona. Hoće li donijeti sreću Hrvatskoj? Saznat ćemo vrlo skoro.

16.13 - Najbolji strijelac u povijesti SP-a, Nijemac Miroslav Klose na pozornicu je donio legendarni trofej svjetskog prvaka. Inače, radi se o orginalu. Pobjednik natjecanja dobije kopiju ovog trofeja. Inače, FIFA-in trofej dizajnirao je talijanski umjetnik Silvio Gazzaniga. Izrađen je od 18-karatnog zlata, visok je 36,8 centimetara i težak 6,175 kilograma. Međutim on nije prvi trofej koji se dodjeljivao pobjednicima Svjetskog nogometnog prvenstva. Prvi se zvao "Jules Rimet Trophy", trofej je nazvan po nekadašnjem predsjedniku Fife i idejnom začetniku SP-a, a dodjeljivao se od 1930. do 1970. godine.

Image
Foto: Screenshot: HRT
Image
Foto: Screenshot: HRT

16.07 - Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino zahvalio se Putinu i domaćinu na organizaciji ovog velikog natjecanja: "Moja prva zahvala ide Rusiji, ruskoj Vladi i organizatorima, svim volonterima u organizaciji SP-a, što su nas doveli tu gdje smo, korak bliže završnom turniru. Svi koji dođu ovdje znati će da je Rusija gostoljubiva zemlja. Siguran sam da će iskutva iz svih 11 gradova domaćina biti svima za čitav život. Znamo tko, gdje i kad, ali ne znamo tko s kim? Sad je došao red i na to. Među nama je i veliki broj legendi. Uživajmo svi u ovom ždrijebu", izjavio je Gianni Infantino.

16.00 - Počeo je program u Moskvi. Priredbu najavljuje prvi čovjek Rusije Vladimir Putin: "Naša zemlja s velikim nestrpljenjem očekuje ovo prvenstvo. Vjerujem da će naša zemlja to odraditi na najbolji mogući način. Nevjerojatan je osjećaj ugostiti ovakve goste poput vas i ovakve reprezentacije. Moći ćete upoznati i našu kuturu. Svi navijači imat će priliku posjetiti naše znamenitosti i kulturu. Drago mi je što na jednom mjestu vidim ovako veliku nogometnu obitelj, one koji misle da je Fair play nešto najbolje. Svima želim veliki uspjeh i da u Rusiji nađu nešto lijepo. Vidimo se 2018. godine", kazao je u najavi Vladimir Putin.

15.49 - "Volio bih izbjeći Belgiju i Francusku jer mislim da nam njihov način igre najmanje odgovara. Mnogi ne spominju Francusku, ali bili su viceprvaci Europe, imaju mladu i potentnu momčad. Jako su brzi što mislim da nam najmanje odgovara. U tom je rangu i Belgija. Najviše bih volio izvući 'svoje' Ruse ne zato što mislim da nisu kvalitetni već su manje kvalitetni od svih ostalih. Usto su domaćini. Ako nam se poklope kuglice, možda bismo opet mogli otvoriti Svjetsko prvenstvo, a to je poseban događaj", izjavio je uoči ždrijeba za HRT hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

15.44 - Koliko istinskih nogometnih legendi na jednoj fotografiji:

15.36 - Na mjesto događaja je stigla i hrvatska delegacija s izbornikom Dalićem.

15.30 - Pola je sata do početka ždrijeba, sve je spremno za spektakularnu priredbu.

15.25 - Kuglice će izvlačiti brojni bivši igrači. Što kažete na ovakvu obrambenu četvorku:

15.21 - Hrvatsku delegaciju na moskovskom ždrijebu, uz predsjednika HNS-a Davora Šukera i izbornika Dalića čine izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak.

15.15 - Na ždrijebu će biti 30 od 32 izbornika, uključujući i hrvatskog Zlatka Dalića.

15.10 - Sve više uzvanika pristiže u moskovsku palaču Kremlj. Na ždrijebu će biti prisutni brojni bivši igrači, poput Forlana, Desaillyja, Hierra, Ronaldinha...

15.05 - Manje je od sat vremena do početka ždrijeba za Svjetsko prvenstvo. Ovdje je još jedan podsjetnik na jakosne razrede:


NAJAVA:

Reprezentacije su razvrstane u četiri jakosna šešira na temelju FIFA-ine ljestvice. Hrvatska je smještena u drugi jakosni razred u kojem su i Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko i Urugvaj pa je jasno da protiv tih reprezentacija Vatreni neće moći igrati u prvom krugu natjecanja.

Image
ODABRALI STE NAJLAKŠU SKUPINU ZA HRVATSKU: /

Ovo su suparnici koje ste poželjeli Vatrenima na SP-u u Rusiji

Poludirigirani ždrijeb

Za nositelje postavljeni domaćin Rusija, branitelj naslova Njemačka, peterostruki svjetski prvak Brazil, europski prvak Portugal te Argentina, Belgija, Poljska i Francuska. Treću jakosnu skupinu predvodi Danska, tu je i Island koji je u kvalifikacijskoj skupini bio ispred Hrvatske, te Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal i Iran. Iz posljednjeg će bubnja danas biti izvučene reprezentacije Srbije, Nigerije, Australije, Japana, Maroka, Paname, Južne Koreje i Saudijske Arabije.

Ždrijeb će biti poludirigiran, pa tako u istoj skupini neće moći biti dvije reprezentacije s istog kontinenta. Iznimka je Europa koja može dati najviše dvije reprezentacije u istu skupinu.

SP traje od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine, a igrat će se u 11 gradova i na 12 stadiona. Gradovi domaćini su Moskva s dva stadiona, te Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnij Novgorod, Rostov, Soči, Jekaterinburg, Samara, Saransk i Vologograd.

Lineker vodi program, Maradona izvlači

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je uoči puta u Moskvu istaknuo kako nema posebnih želja uoči ždrijeba, ali je ipak naveo tri reprezentacije koje bi volio izbjeći u skupini.

"Htio bih da izbjegnemo najbolje reprezentacije svijeta, kao što su Njemačka, Brazil i Argentina u grupnoj fazi. Nema slabih protivnika, to su 32 najbolje reprezentacije svijeta, a mi znamo što je naš cilj. Ono što je najbitnije je da svi budu spremni i da napravimo prvi korak, to je da prođemo grupnu fazu, a onda idemo korak po korak. Znam da možemo, da imamo pravu reprezentaciju i da ćemo to napraviti", rekao je Dalić za HRT.

Spomenimo i da će pobjednički pehar danas na moskovsku pozornicu donijeti njemački nogometaš i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Miroslav Klose, a program će voditi engleska nogometna legenda Gary Lineker i ruska novinarka Marija Komandnaja. U programu će sudjelovati i nogometne zvijezde Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan, Carles Puyol i Nikita Simonjan.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo