SPEKTAKL U LIGI PRVAKA: / Real osvojio Park prinčeva i plasirao se u četvrtfinale, Kovačić odigrao odličnu utakmicu

Image
Foto: AFP/Screenshot

Real je obranio prednost iz prve utakmice u Madridu, zabio dva gola u uzvratu u Parizu i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka

6.3.2018.
22:39
AFP/Screenshot
VOYO logo

PSG - REAL MADRID 1:2 (2:5)

Psg: Areola, Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Dani Alves, Rabiot, Motta, Verratti, Di Maria, Mbappe, Cavani

Real Madrid: Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Lucas Vázquez, Casemiro, Kovačić, Asensio - Cristiano Ronaldo, Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Ronaldo (51'), 1-1 Cavani (71'), 1-2 Casemiro (80')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Europe Real iz Madrida odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone protiv PSG-a, koji je igrao bez svog najboljeg igrača Brazilca Neymara, koji je ozlijeđen. Prednost iz prve utakmice od 3-1, Real je u uzvratu u utorak potvrdio pobjedom 2-1. Tako su se Madriđani rutinski plasirali u četvrtfinale. Ali, idemo redom...

https://streamable.com/j3i3y

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVERPOOL IZBORIO ČETVRTFINALE NAKON DEVET GODINA: Englezi lako obranili prednost protiv Porta, Lovren odigrao cijelu utakmicu

Zidane krenuo s četvoricom veznjaka

Iako Real uglavnom igra sa trojicom u veznom redu (Modrić, Kroos, Casemiro), trener Zinedine Zidane je u utakmicu krenuo sa četvoricom veznjaka. Umjesto tek oporavljenih Modrića i Kroosa, standardnom prvotimcu Casemiru u veznom redu su se pridružili Vazquez, Mateo Kovačić i Asensio. Zahvaljujući njima Real je veći dio prvog poluvremena izgledao opasnije, a prva prigoda ukazala se Sergiju Ramosu u 18. minuti, ali je njegov udarac sa osam metara odlično obranio Areola.

Trebalo je proći 20 minuta do nove gol-šanse, a ponovno ju je imao Real. Branić domaćina Dani Alves pogrešno je procijenio dodavanje po desnom krilu i Karim Benzema je izbio sam pred golmana PSG-a, ali njegov udarac sa deset metara iskosa uspio je nogom obraniti Areola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG dva puta zaprijetio u prvom poluvremenu

Tek u završnici prvog poluvremena PSG je dva puta zaprijetio. U 41. minuti Angel Di Maria je bio u prilici, ali Keylor Navas dobro brani, a u 43. Kylian Mbappe je utrčao u prazan prostor, ali je bio previše iskosa i vratar Reala je lakoćom zaustavio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobru igru Real je naplatio u 51. minuti. Asensio je napravio nered po lijevom boku te je uposlio Lucasa Vazqueza, koji je ubacio na drugu stativu a Cristiano Ronaldo glavom zabija za vodstvo gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verratti zaradio isključenje zbog prigovora sucu

Novi udarac za PSG uslijedio je u 66. minuti kada je veznjak Marco Verratti zaradio drugi žuti karton zbog prigovora sucu. Real u tom razdoblju u potpunosti kontrolira utakmicu, a 69. minuti Asensio je sa deset metara pogodio vratnicu.

I onda potpuno neočekivano u 71. minuti PSG dolazi do izjednačenja. Nakon smušene reakcije Realove obrane Cavani pogađa mrežu. No, bio je to samo kratki bljesak, jer u 80. minuti Real zabija novi pogodak. Casemiro je pucao sa 14 metara, lopta je okrznula braniča PSG-a promijenila smjer i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba reći i da je u 75. minuti Benzema upropastio kontranapad Reala koji je mogao uroditi pogotkom, a u 83. Lucas Vazquez je pogodio vratnicu. Mateo Kovačić odigrao je za goste vrlo dobro do 71. minute i dobio žuti karton. Plesao je Kova na rubu crvenog u prvom poluvremenu, jer je bio žestok u obrambenim reakcijama. Na sreću po njega i Zidanea, u drugom se poluvremenu smirio.

Real je nastavio niz bez poraza u Ligi prvaka s Kovačićem u prvih 11 i 17. utakmicu zaredom, a Luka Modrić ostao je na klupi za pričuve jer još uvijek nije spreman, negdje je na 70%. To je osmi put uzastopce da je klub sa Santiago Bernabéua prošao među osam najboljih u tom natjecanju, duži niz ima samo Barcelona koja ima deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVE SU UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+1 - Cavani je u dobroj poziciji, ali petlja, dribla, pada... I propada šansa PSG-a da barem ostane neporažen. Navijači pariškog sastava napuštaju tribine.

80' - GOOOL, KRAJ PRIČE NA PARKU PRINČEVA! Casemiro je zabio za 2-1. Izgubljena lopta PSG-a na sredini terena, Ronaldo daje za Vazqueza na krilo, a ovaj ubacuje na pet metara. Obrana PSG-a prvo to odbija, ali lopta dolazi do Casemira koji loše puca, ali lopta pogađa nekoga od Parižana i u visokom luku se odbija u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

71' - GOOOL za PSG: Evo nade za Francuze. Loptu je primio Edinson Cavani nakon gužve pred golom. Lagano je tijelom gurnuo loptu u mrežu i rezultat je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Asensio pogađa lijevu stativu. Trebalo je biti 2-0 za Real.

Image
Image

66' - Crveni za Verrattija. Talijan je završio sa današnjom utakmicom. Ovo mu je drugi žuti na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

60' - Lijevi bek PSG-a Yuri ubacio je odlično na pet metara, spetljao se Ramos, ali uspjeli su to očistiti Španjolci. Nema gola u mreži Madriđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Velika šansa za Cavanija, lopta mu pada na volej na 12-13 metara od gola, ali opet je to odbila obrana Reala, odnosno blok Madriđana koji je čvrst, discipliniran, neprelazan u ovom dvoboju. Izmjena u PSG- u: Ide van zadnji vezni Thiago Motta, ulazi ofenzivni veznjak Javier Pastore.

51' - GOOOL - Crrrriiiiiistianooooo Ronaldoooooo! Lucas Vazquez je asistent, digao je loptu na drugu stativu u 51. minuti, tamo se digao Ronaldo i zabio devetu utakmicu u Ligi prvaka u nizu. Osmi puta ove sezone. Kako taj čovjek igra, strašno! Ovo je njegov ukupno 12 gol ove sezone u Ligi prvaka. Realu su dva mlada krila donijela pobjedu u prvoj utakmici i sada su napravila sve za odlučujući gol na uzvratu u Parizu. Zidane itekako može biti sretan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - I odmah na početku nastavka pirotehnički šou na tribini gdje su smještene najvatrenije pristalice PSG-a.

Image
Image

46' - POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME I U PARIZU I U LIVERPOOLU: U oba večerašnja dvoboja zasad je 0-0. Razočaravajućih prvih 45 minuta večerašnje Lige prvaka, niti jedan gol. Liverpool i Real igraju na sigurno. PSG ne može ništa bez Neymara. Kovačić je odigrao sjajnih prvih 45 minuta, unatoč dosta rizičnoj igri u obrani.

42' - Puca Di Maria, ali brani to i hvata Keylor Navas. U odličnoj poziciji bio je PSG-ov napadač, tukao je solidno, ali Navas je to skinuo. Niti minutu kasnije u još boljoj poziciji je Mbappe, iskosa s desne strane, na nekih 6-7 metara, ali ni on ne dodaje Cavaniju nego puca i golman iz Kostarike odbija nogama u korner. Cavani je odmahnuo rukom, ljuti se na svoje sebične suigrače. Razumljivo, Urugvajac je u oba slučaja bio u dobroj poziciji. Trebali su mu dodati.

ŽUTA MINUTA SJAJNOG PORTUGALCA: Ronaldo izgubio živce i pokušao udariti Danija Alvesa

40' - Kovačić igra riskantno, na rubu. Opet je srušio protivničkog igrača s leđa, u trenutku kad su Parižani vukli kontru na nekih 30 metara od svog gola. Mora se Kova smiriti, ako ne misli dobiti novi žuti, odnosno crveni. Već ima žuti od prije.

Image
Image

32' - Kovačić je zaradio žuti karton. Di Maria je pobjegao Marcelu, ali nije - Kovi! "Tko leži, taj ne bježi", stara je nogometna izreka koju je Kovačić, očito, primjenio u ovoj situaciji.

Image
Image

30' - U Liverpoolu je još uvijek, također, 0-0. S tim da je Sadio Mane upravo pogodio stativu gola Casillasa.

28' - Mbappe tuče iskosa s lijeve strane, daleko od gola. Ovo je tek drugi udarac PSG-a na gol, još niti jedan u okvir, a polovica prvog poluvremena je prošla. Slabo je to, PSG mora biti konkretniji ako misli išta napraviti u ovoj utakmici. Vidi se da im nedostaje Neymar.

20 - Kovačić igra vrlo duboko iza Casemira.

18' - NAJBOLJA ŠANSA U DOSADAŠNJEM DIJELU UTAKMICE! Ramos je sa 6, 7 metara tukao iz prve, Areola je to sjajno skinuo, a Ronaldo ne stiže prvi na loptu. Čisti obrana Parižana priliku Madriđana. Najbolja šansa na utakmici zasad i puno sreće za PSG. Ovo je vrlo lako moglo biti 0-1 i priča bi, vjerojatno, za PSG bila - gotova! Prvi žuti karton na utakmici. Zaradio ga je Talijan Verratti jer je srušio Casemira s leđa.

14' - PSG je posustaje. Svi napadi francuskog velikana grade se preko Di Marije na lijevoj strani, ali i Carvajal i Marcelo zasad su jako oprezni i sigurni.

8' - Evo nam i kornera Reala. Lucas Vázquez uspio je izboriti na desnoj strani igrališta prvi udarac iz kuta na utakmici.

10' - Rabiot je nestrpljiv i loše predaje loptu na 25 metara od gola Navasa. Korner za PSG koji izvodi Di Maria.

6' - PSG je odmah pritisnuo Kraljeve koji se grčevito brane. Di Maria ubacuje u 16 metara, tamo Varane odnosi loptu glavom ispred Cavanija koji je uvijek opasan. Pa još jednom i opet odbija obrana Real Madrida. Izuzetno ofenzivan PSG večeras: Mbappe, Cavani, Di Maria, odmah su se domaći nogometaši bacili na glavu. Razumljivo, moraju prvi zabiti kako god znaju i umiju, po mogućnosti što brže. Treba im najmanje 2-0 za prolaz dalje.

Image
Image

2' - Portov golman, legendarni Iker Casillas brani 178. europsku utakmicu u karijeri. Klopp nema potrebe za najjačim sastavom večeras, pa odmara najboljeg strijelca momčadi Salaha i Van Dijka. Trebat će mu za vikend jer igra veliki derbi s Manchester Unitedom.

1' - Sve se dimi od bakljade PSG-ovih navijača u Parizu, koji su uoči početka susreta priredili spektakularnu koreografiju i zapalili baklje. Domaći idu u prvi napad preko Di Marije, nije prošao pored iskusnog Brazilca Marcela.

1' - POČELE SU OBJE UTAKMICE

20.45 - Minuta šutnje za Davidea Astorija, tragično i prerano preminulog kapetana Fiorentine. No, nije sve prošlo bez ispada. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Image
Image

20.36 - Još nas malo dijeli do početka utakmica u Parizu i Liverpoolu.

19.45 - Evo, ovako će izgledati prvih 11 PSG-a i Reala.

19.30 - Stigla je i potvrda Realovog sastava. Kovačić je umjesto Modrića u prvih 11. Također, Zinedine Zidane ostavio je na klupi Kroosa, Balea i Isca.

Image
Image

NAJŽEŠĆI NAVIJAČI PSG-A NAPRAVILI PRAVI PAKAO UOČI UTAKMICE: Na ulicama Pariza vlada ludnica

19.20 - Real je došao na Park prinčeva koji je bio obasjan bakljama domaćih navijača. Više o tome pročitajte - OVDJE.

Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Lucas Vazquez, Casemiro, Kovačić, Asensio - Ronaldo, Benzema.

Što se tiče PSG-a, zna se da u sastavu neće biti najskupljeg nogometaša današnjice, prve zvijezde momčadi Neymara koji je operiran. Njega će zamijeniti Argentinac Di Maria. No, puno je upitnika u zraku uoći dvoboja bilo što se tiče sastava i taktike Reala u ovom dvoboju.

REAL MADRID U PARIZU SPAŠAVA SEZONU: Modrić bi mogao početi utakmicu, Zidane već jednom oduševio Park prinčeva

Dobro obaviještena Marca navodi da će Real nastupiti s četiri igrača u veznoj liniji i da je Zidaneov plan nakrcati sredinu, kako bi spriječio PSG da kreira napade. Jedini za kojeg se zna da će biti u vezi je Casemiro.

Modrić i Kroos nisu još u optimalnoj formi, L'Equipe, najugledniji sportski dnevnik na svijetu, piše kako su se obojica vratili nakon tri tjedna pauze zbog ozljeda i odradili samo dva treninga prije ovog dvoboja, pa je pitanje hoće li Zinedine Zidane riskirati s ključnim kreatorima igre. Spomenuti dnevnik, također, ističe kako su Modrić i Kroos trenutno na 70%.

Marca navodi da je Mateo Kovačić prva zamjena ako netko od oporavljenih standardnih igrača ne bude mogao igrati i podsjeća da ga je Zidane odmarao u zadnjoj ligašnoj utakmici protiv Getafea.

COPE, najslušaniji radio u Španjolskoj, javlja da će Luka biti na klupi i da će u vezi biti Casemiro i Kroos. Ovo je prenio i L'Equipe. Čeka se službena potvrda. Vrijedi spomenuti kako iz pariza pristižu spektakularni prizori. Navijači PSG-a napravili su bakljadu kod stadiona Park prinčeva. Ovako to izgleda.

Što se tiče druge večerašnje utakmice osmine finala, tu je stvar već, praktički, riješena! Redsi su u prvoj utakmici potopili Porto na njihovom terenu s 5-0. Stoga, uzvrat na Anfieldu večeras će biti potpuna formalnost, a Liverpool će se po prvi put nakon 2009. plasirati među osam najboljih na Starom kontinentu. Očekuje se da će Dejan Lovren početi sraz u prvih 11.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo