SEVILLA DO BODOVA PROTIV HRABRIH DINAMOVIH KLINACA: / Modri odigrali najbolju ovosezonsku utakmicu u LP, ali ipak izgubili

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U 3. kolu skupine H Lige prvaka Dinamo je u utorak navečer na kišnom Maksimiru izgubio od favorizirane Sevillle 0-1.

18.10.2016.
22:25
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

DINAMO - SEVILLA 0:1

DINAMO: Livaković - Stojanovič, Sigali, Schildenfeld, Sosa - Benković, Knežević (Henriquez, 87.); Pavičić (Jonas, 51.), Antolić (Fiolić, 15.) - Soudani, Fernandes

SEVILLA: Sergio Rico - Mercado, Rami, Pareja, Escudero - Ferreira, N'Zonzi, Nasri, Vitolo - Vietto (Ben Yedder, 65.), Vazquez (Iborra, 89.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Nasri (37.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener ModrihIvajlo Petev šokirao je postavom s kojom je napao jaku Sevillu. Naime, bivši bugarski izbornik od prve minute je stavio Sosu, Kneževića i Benkovića, a u utakmici je igrao i s Pavičićem, Fiolićem...

NAJLOŠIJA POSJETA U LIGI PRVAKA: Što mislite, koliko je ljudi uživo gledalo Dinamo protiv Seville?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petev s 'klincima' na jaku Sevillu

Znači, s klincima iz Dinamove omladinske škole. Petev je Sosu u startnih 11 stavio umjesto umornog Josipa Pivarića, dok iskusni Machado nije bio niti na klupi. To se kasnije ispostavilo kao samoubilački potez jer su upravo dečje pogreške Dinamovih klinaca kumovale vodstvu Seville iz 37. minute u kojoj je za 0-1 zabio Nasri. No, isto tako, Petev može biti zadovoljan s ovim minimalnim porazom ako se uzme prosjek godina igrača Dinama koji su zaigrali protiv Seville.

TRENER

Dinamo je, doduše, dobro otvorio utakmicu. barem ako ćemo suditi po šansi Fernandesa iz 2. minute! Brzi protunapad Fernandesa završio je udarcem kraj gola. Fernandes je iznudio udarac iz kuta. Pucao je Čileanac s nekih 13 metara s lijeve strane iz kosa, ali bez uspjeha. Inače, Fernandes je odigrao jednu hrabru utakmicu. Bilo ga je svuda po travnjaku, nije se štedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. minuti Dinamo je doživio - šok!

U 3. minuti Sevilla je odmah uzvratila. Schildenfeld je u zadnjem trenutku uklizao za prvi korner gostiju. U 11. minuti, dogodio se šok za Dinamo! Nakon jednog čvrstog starta Vasqueza, na travnjaku je ostalo ležati kapetan ModrihDomagoj Antolić. Odmah se primio za lijevo koljeno i na kraju nije mogao nastaviti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MLADE DINAMOVCE NE NAPUŠTA OPTIMIZAM: ‘U Sevilli će biti puno teže, ali borit ćemo se, mi smo Dinamo’

Dominik Livaković oduševio

Umjesto njega, u igru je ušao Ivan Fiolić. U 14. minuti, pokisle maksimirske tribine svjedočile su genijalnosti mladog Dominika Livakovića, koji je definitivno bio najbolji igrač Modrih u ovom susretu.

NEUNIŠTIVI BUFFON RADIO ČUDA U LYONU: Juan Cuadrado majstorijom za pamćenje donio pobjedu Juventusu

Mariano je iz prve pucao sa 20-ak metara u sam donji lijevi kut, ali Livaković je pokazao zašto je istisnuo talentiranog Adriana Šempera s gola. Lopta je bila u silaznoj putanji i ovo je stvarno bilo teško za izvaditi. Fantastična je to bila obrana Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunker Dinama kapitulirao u 37. minuti

"Bunker" Dinama odolijevao je više od pola sata sve dok ga nije "minirao" najbolji igrač na travnjaku, francuski veznjak Nasri. Upravo je on pokrenuo akciju Seville povukavši loptu sa sredine igrališta prije no što ju je gurnuo na desni bok gdje su kombinirali Vietto i Ferreira, a zatim utrčao u peterac gdje je snalažljivo gurnuo loptu pored nemoćnog Livakovića.

SAM POBIJEDIO DINAMO: Ovaj podatak o junaku maksimirske pobjede ostavit će vas bez daha

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SPEKTAKL NA KIŠNOM MAKSIMIRU: Osjetite dašak atmosfere utakmice Dinama i Seville

Prije no što je stigla u vodstvo Sevilla je imala i priliku za gol u 22. minuti kad je Escudero probio lijevo krilo, ali tada Nasri nije najbolje reagirao na ubačenu loptu na vrh peterca i promašio je veliku priliku.

Sevilla u potpunosti kontrolirala susret

Niti u nastavku utakmice stanje na terenu se nije mijenjalo, Sevilla je u potpunosti kontrolirala loptu, ali tek sporadično prijetila Dinamovom golu. Veliku šansu za povećanje prednosti gostiju nije iskoristio Vietto u 59. minuti. Rami je lijepo prebacio posljednju liniju Dinama iza koje je utrčao Vietto koji je potom s pet metara promašio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOŽE I BEZ MODRIĆA: Real pregazio poljsku Legiju; Aubameyang golčinom slomio Sporting

U posljednjoj četvrtini utakmice Zagrepčani se probudili

Dinamo je tek u posljednjoj četvrtini utakmice odlučio hrabrije krenuti prema suparničkom golu, a takav pristup umalo je bio nagrađen u 75. minuti kada je nakon dobrog ubačaja Fiolića iz kornera Schildenfeld pucao glavom s pet metara malo iznad grede.

TRENER SEVILLE KRITIČAN: ‘Trebali smo biti efikasniji, teško ćemo se tako nositi s jačim klubovima’

Nakon još jednog udarca iz kuta u 77. minuti lopta se odbila na 20-ak metara od gola Seville gdje je na nju natrčao Sosa, ali i taj pokušaj je prohujao iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Modri jedini u LP nisu još zabili pogodak

Iako konačni rezultat to ne pokazuje, dojam je kako je aktualni pobjednik Europske lige do pobjede u Zagrebu stigao bez previše muke. Sevilla je u potpunosti kontrolirala utakmicu o čemu svjedoči i statistički podatak o posjedu lopte koja je 73 posto vremena bila u nogama gostujućih igrača koji su potrošili upravo onoliko snage koliko im je bilo potrebno za tri boda.

Dinamo je ostao jedina momčad koja ove sezone u Ligi prvaka nije zabila niti pogodak. No, unatoč tome, vrijedi pohvaliti Dinamove klince koji su pokazali zube, hrabrost, požrtvovnost i talentiranost protiv trostrukog uzastopnog osvajača Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla i Dinamo igrat će ponovno u 4. kolu u Sevilli (Andaluzija) 2. studenoga.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA E

Bayer – Tottenham 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA Moskva – Monaco 1-1 (Traore 34/Bernardo Silva 87)

SKUPINA F

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting – Borussia Dortmund 1-2 (Cesar 68/Aubameyang 10, Weigl 43)

Real Madrid – Legia Varšava 5-1 (Bale 16, Jodlowiec 20ag,Asensio 37, Vazquez 68, Morata 85/Radović 22pen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA G

Club Brugge – Porto 1-2 (Vossen 12/Layun 68, Andre Silva 90+2 pen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester – Kopenhagen 1-0 (Mahrez 40)

SKUPINA H

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon – Juventus 0-1 (Cuadrado 76). Promašeni penal: Lacazette (Lyon, 35). CK: Lemina (Juv, 54)

Dinamo - Sevilla 0-1 (Nasri 35)


90+3' - GOTOVA JE UTAKMICA.

90' - SUDAČKA NADOKNADA JE TRI MINUTE

87' - Knežević je izašao iz igre, umjesto njega ušao je Henriquez.

83' - Službena brojka posjete navijača na Maksimiru je 6046.

80' - Dinamo se bacio na glavu, Sevilla se povukla i brani se.

77' - Sosa je sjajno potegnuo s 20 metara. Otišlo je to malo preko gola. Sevilla kao da je u svojevsrnom stanju šoka, Modri su pristisnuli Španjolce.

75' - Nakon izvedenog kornera, Schifo je bio najviši u skoku, ali lopta odlazi preko vrata Seville.

74' - ODLIČNA ŠANSA ZA DINAMO! Soudani je okušao udarac s nekih 16 metara, ali Pareja je to odbio u korner. Blizu je to prošlo od desne stative Ricovog gola.

72' - Fiolić se našao u dobroj situaciji, ali zakomplicirao si je život i ništa od šanse. Šteta, bio je mladi Dinamovac na nekih 10 metara od gola Rica, ali prevelika gužva je bila u kaznenom prostoru.

65' - Jonas je dobio žuti karton.

64' - Dinamo je počeo više riskirati i pritiskati Sevillu. Probudila se i publika na ostalim tribinama, Boysi ne prestaju navijati na svom Sjeveru. Ali, za sad taj navijački impuls ništa ne podražava dinamovce koji imaju problema s brzonogim nogometašima španjolskog sastava.

61' - Statistika je debelo na strani Seville. Gosti imaju već 10 udaraca na gol, Dinamo tek dva. Španjolska momčad ima 75 posto posjeda lopte. Strašno!

59' - Vietto je sad promašio čisti zicer za Sevillu. Rami je prebacio obranu Dinama, Schildenfeld je to samo pogledom ispratio, a napadač Seville umjesto gola, s pet metara pogodio je stativu.

55' - Sevilla je odigrala odličnu kombinaciju po desnoj strani Dinamova gola, ubacila unutra, ali Benković je to spasio i izbio s pet metara od Livakovića u korner. Ponovno je pukla ta desna strana "Modrih", nije ovo dobro.

51' - Izmjena kod Dinama! Pavičić izlazi iz igre, umjesto njega ulazi Brazilac Jonas.

49' - Dinamo na mukama od prve minute nastavka. Sevilla steže obruč oko šesnaesterca. Nije ovo dobro. "Modri" su u krilu svom golmanu Livakoviću koji sad treba znati odigrati tu ulogu spasitelja.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME.

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME. Kraj prvog dijela! Sevilla vodi na Maksimiru golom Nasrija u 37. minuti. Ovakav Dinamo, mlad i naivan Dinamo, teško može parirati iskusnoj Sevilli kojoj je prosjek godina 27. Modri su ostali bez šanse u prvom dijelu. Tek je Fiolić tukao na gol, ako se to može nazvati šansom jer je lopta otišla nebu pod oblake. Sevilla je imala tri prave prilike, jednu je pretvorila u gol. Sevilla je u prvom poluvremenu imala 74 % loptu u svojim nogama, Dinamo samo 26 %. Podatak koji sve govori!

44' - Umalo nova neugodnost za Dinamo, mladi Sosa spašava Livakovića. Prevelik prostor otvara se iza Dinamove zadnje petorke koja naivno ispada kad Sevilla iole malo ozbilnije krene prema Dinamovim vratima. Prenaivno, rekli bi smo. Sevilla dominira i vodi na Maksimiru 1-0.

37' - GOOOL: Sevilla je probila bunker Dinama. Fiolić je napravio početničku pogrešku, a Mariano je asistirao za gol Nasrija u 37. minuti. Sve je ovako izgledalo! Akcija je krenula preko desne strane, Nasri je utrčao i neometan zabio za vodstvo. Fiolića je preskočila lopta, a ni Benković, koji je trebao ispratiti Nasrija, a niti golman Livaković nisu se proslavili u ovoj situaciji.

31' - Petar Stojanovič dobio je žuti karton, prvi kod Dinama.

28' - Vitolo je prvi igrač sa žutim kartonom.

29' - Fiolić je izveo slobodni udarac s nekih 30 metara, ali lopta je otišla ravno u ruke Rica.

22' - VELIKA ŠANSA ZA SEVILLU! Escudero je s lijeve strane gurnuo loptu prema Nasriju koji je bio na tri metra od Livakovića, ali na svu sreću lopta je otišla tik uz lijevu vratnicu Livakovićeva gola. Sreća je spasila Modre sad. Sevilla je lako probila Dinamo po lijevoj strani. Takvo što se nikako ne smije događati.

19' - Dinamo je, nakon jedne pogreške Seville, imao odličnu šansu, ali Fiolić nije iskoristio dodavanje Fernandesa. Pucao je Fiolić s nekih 20 metara od gola, otišlo je to visoko iznad Rica.

15' - U igru je umjesto Antolića ušao Fiolić, a kapetansku vrpcu dobio je 19-godišnji Benković. Ovo je velika čast za Dinamovog klinca.

14' - KAKVA OBRANA DOMINIKA LIVAKOVIĆA! Mariano je sjajno potegnuo iz prve s nekih 25 metara, ali Livaković pokazuje zašto je istisnuo talentiranog Šempera s gola. Lopta je bila u silaznoj putanji i ovo je bilo teško za izvaditi. Fantastična obrana Livakovića.

13' - Stiglo je i pomoćno vozilo, Antolić neće nastaviti utakmicu. Ovo je veliki udarac za Dinamo i Peteva!

11' - Nakon jednog čvrstog starta Vasqueza, na travnjaku je ostalo ležati kapetan Modrih Domagoj Antolić. Ovo ne izgleda dobro, "Antola" se drži za lijevo koljeno.

9' - Vasquez je čvrsto ramenom ušao u Sudanija na polovici igrališta. Slobodni udarac za Dinamo.

7' - Nema pritiska, nema zaletavanja. Dinamo stoji u čvrstom bloku na nekih 20 metara od Livakovića.

4' - Obranio se Dinamo bez većih problema.

3' - Odmah uzvraća Sevilla. Schildenfeld u zadnjem trenutku uklizava za prvi korner gostiju.

2' - Dobro otvaranje Dinama već na samom početku susreta! Brzi protunapad Fernandesa završio je udarcem kraj gola. Fernandes je iznudio udarac iz kuta. Pucao je Čileanac s nekih 13 metara s lijeve strane iz kosa, ali odbio je to netko iz obrane Seville.

1' - POČELA JE UTAKMICA.

20.44 - Igrači Dinama i Seville izašli su na kišni Maksimir. Utakmicu na Maksimiru sudi Englez Michael Oliver.

20.00 - Inače, kiša neumorno pada u Zagrebu i to će definitivno utjecati na večerašnju posjetu. Uz slabe predstave Modrih u posljednje vrijeme i za hrvatski standard skupe ulaznice (primjerice, sjever dolje za Sevillu košta 200 kuna, a za istok je 250 kuna), na Maksimiru se očekuje oko 10.000 ljudi. U Dinamu će dijeliti kabanice navijačima koji će biti smješteni na istočnoj i zapadnoj tribini, na nenatkrivenim dijelovima stadiona.

19.47 - Trener Dinama Ivajlo Petev odlučio se Sosu, Kneževića i Benkovića staviti u prvih 11 protiv Seville, dok Machado nije niti na klupi. Sosa je iz prve momčadi za Sevillu istisnuo Josipa Pivarića, a u prvoj momčadi nema niti Armina Hodžića. Ovo je svojevrsno iznenađenje u režiji bugarskog stručnjaka koji s golobradim mladićima želi protiv Seville pružiti što bolju partiju. Samoubilački potez ili dobitna formula, vidjet ćemo za nekih dva i pol sata.


Klub koji je u posljednje tri godine osvajao Europsku ligu trenutno se nalazi na bod iza Atletico i Real Madrida te je jasno o kakvom se protivniku radi. U posljednjih pet susreta momčad Jorge Sampaolija ostvarila je četiri pobjede i jedan poraz.

"Ovo je naša ključna utakmica za prolaz u drugi krug. Ali, i za Dinamo je to posljednja prilika za dobar rezultat u Europi, tako da nas čeka jako teška utakmica. Nismo izraziti favoriti. Individulano možda imamo bolje igrače, ali ne želimo ulogu favorita”, upozorio je Sampoli pred dvoboj.

Image
Foto: AFP, CLAUDIO REYES
Image
Foto: AFP, CLAUDIO REYES

Za razliku od Seville, iza Dinama je burno razdoblje u kojem su igrači promijenili tri trenera. To je naravno ostavilo traga na rezultatima pa su modri u posljednjih pet susreta stigli do tri pobjede, uz remi i poraz.

Omjer sa španjolskim klubovima

Hrvatski je prvak sa španjolskim klubovima odigrao osam utakmica u Uefinim natjecanjima. Real ih je pobijedio dva pita u Ligi prvaka. U Europskoj ligi Modi imaju pobjedu i poraz protiv Villarrela. Četiri puta igrali su s Atletico Madridom. U Kupu Uefa 1997. Dinamo je u gostima izgubio 1:0, dok su kod kuće odigrali 1:1. Davne 1965. dva kluba su se srela u Kupu pobjednika kupova. Modri su izgubili u obje utakmice (0:1, 4:0).

Sevilla je pak s hrvatski klubovima igrala samo jednom. Bilo je to prije dvije godine i to s Rijekom. Na svom stadionu Španjolci su slavili s 1:0, dok je Rijeka na kantridi bila na korak do senzacije. Apas je zabio za vodstvo Seville, a onda je uslijedio preokret. Prvo je Kramarić izjednačio iz penala u 53., a onda je Kvržić zabio za vodstvo u 68. Međutim, Mbia je na kraju u prvoj minuti sudačke nadoknade dao gol za konačnih 2:2.

Što Dinamo mora napraviti u ovoj utakmici kazao najbolje je rekao trener Ivajlo Petev.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Bitno je da ne griješimo u fazi obrane, da ne napravimo neku pogrešku koja će Sevillu dovesti u šansu. Nadam se da će Dinamovi igrači sutra biti psihološki spremni i iskoristiti svaku priliku. Moramo biti usredotočeni i u fazi obrane i napada. Ako nam to uspije, možemo u ovoj utakmici tražiti svoju šansu", kazao je Bugarin.

Hoće li mu plan biti uspješan znat će se s prvim sučevim zviždukom.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo