Otkriveni detalji! Rakitić je odbio šeikovo bogatstvo

Katalonski dnevnik El Mundo Deportivo donio je u srijedu još neke detalje vezane uz pozadinu prelaska hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića iz Seville u Bracelonu.

Dosadašnji kapetan andaluzijskog kluba potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom nakon najbolje sezone u dosadašnjoj karijeri. Računajući sva natjecanja, 26-godišnji je veznjak postigao 15 pogodaka i 18 je puta asistirao što je, očekivano, privuklo pažnju brojnih klubova, a i Sevilla mu je nudila novi ugovor s poboljšanim uvjetima.

Prvi su se javili ovogodišnji finalisti Lige prvaka, Real Madrid i Atletico. Ovaj potonji klub je, tvrdi Mundo Deportivo, htio brzinski okončati posao, a u trenucima kad je Rakitićev brat i agent Dejan bio u glavnom gradu na pregovorima, javio se sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

Kad je čuo za interes Katalonaca, Ivan je navodno rekao bratu da uzme stanku u pregovorima s Atleticom i da sasluša ponudu s Camp Noua, a konačna je odluka glasila: ”Želim u Barcelonu”. U tom se projektu, piše spomenuti dnevni list, Rakitić najviše pronašao, a uz to je oduvijek gajio simpatije prema Barceloninom stilu igre.

Kad je već hrvatski reprezentativac donio odluku, na njegova je vrata navodno pokucao i Manchester City koji bi mu vjerojatno mogao ponuditi i veću plaću. No, Rakitić nije želio čak ni saslušati ponudu Txikija Begiristaina. Odabrao je Barcelonu i više nije htio promijeniti mišljenje.

Jedan je od razloga, zaključuje Mundo Deportivo, taj što se navikao na život u sunčanoj Španjolskoj sa suprugom Raquel i kćerkom Altheom. Osim toga, zna da ga u Barceloni čeka dobra atmosfera i prilika za daljnji napredak.

Povratak na Net.hr